"Daugava" pret "Liepāju" cīnnīsies par vietu "tuvāk saulei"

© F64

SMScredit.lv Virslīgas 26. kārtā šovakar tiks aizvadītas divas spēles, un visas nedēļas nogales centrālais mačs plkst. 19:00 notiks Daugavpilī – vietējā "Daugava" pret "Liepāju", kuras tabulā ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu. Stundu agrāk paredzēta spēle Slokā – "Spartaks" pret "Mettu"/LU. Abu maču tiešraides varēsiet vērot Sportacentrs.com.

Kamēr uz zelta medaļām šobrīd ir divas izteiktas pretendentes – Rīgas "Skonto" un "Ventspils", arī par bronzas medaļām un vietu Eirokausos paredzama cīņa līdz pēdējam elpas vilcienam. "Jelgavai" un Daugavpils "Daugavai" ir pa 47 punktiem, bet tikai par četriem punktiem atpaliek "Liepāja". Šovakar savā starpā aci pret aci tiksies tieši abu Latvijas futbola kartes tālāko stūru pārstāvji daugavpilieši un liepājnieki.

Kamēr "Liepāja" spējusi uzvarēt gan "Ventspili" (2:0), gan "Skonto" (1:0, W:0), Daugavpils "Daugava" joprojām ir vienīgā Virslīgas komanda, kas šoziem dibinātajam klubam vēl ne reizi nav bijusi pa zobam. Pirmajā aplī Daugavpilī liepājnieki, pateicoties Jāņa un Dāvja Ikaunieku vārtiem, jau 14. minūtē bija vadībā ar 2:0, taču jau 51. minūtē rezultāts bija kurzemniekiem nelabvēlīgs – 2:4.

Spēle noslēdzās ar "Daugavas" uzvaru ar 5:3, bet nākamajā cīņā Liepājā Latgales spēcīgākais klubs uzvarēja vēl pārliecinošāk – 3:0. Interesanti, ka "Daugavas" bilance šosezon bijusi diametrāli pretēja – ļoti vājš sniegums pret labāko trio (divi punkti astoņos mačos, vārti 4:15) un ļoti maz zaudētu punktu pret pārējām (17 spēlēs 14 uzvaras un neviena zaudējuma, vārti 31:12).

"Liepājai" savainojumu dēļ joprojām nepalīdzēs Toms Mežs un Raivo Varažinskis, toties laukumā varētu atgriezties Latvijas U21 izlases pussargs Roberts Savaļnieks. Lielākais iztrūkums būs viens no uzbrukuma līderiem Jānis Ikaunieks, kurš ir sakrājis dzelteno kartīšu normu. Lai arī Jānis Ikaunieks ar 14 vārtiem ir dalītā otrajā vietā līgas snaiperu sarakstā, vārtus viņš nav guvis jau 763 minūtes jeb astoņarpus spēles tīrā laika pēc kārtas.

"Dodamies uz Daugavpili pēc uzvaras," kluba mājaslapā sacīja liepājnieku uzbrucējs Kristaps Grebis. "Esam pierādījuši, ka varam uzvarēt jebkuru pretinieci, ir pienācis laiks arī Daugavpils "Daugavai". Nedrīkstam izniekot savas izdevības, kā to darījām pret "Mettu"/LU. Daugavpilī mums nebūs tik daudz iespēju, tādēļ ir jāizmanto katra no tām, un tad rezultāts neizpaliks.”

Tikmēr kārtas pirmajā spēlē Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Mettu"/LU. Pirmajā aplī jūrmalnieki Kauguru mākslīgajā laukumā uzvarēja ar 4:1 (vienīgos vārtus rīdziniekiem guva jaunais "Spartaka" uzbrucējs Elvis Stuglis), bet otrajā aplī "Spartaks" divreiz atspēlējās un izvairījās no zaudējuma – 2:2. Četrus no komandas sešiem vārtiem šajās cīņās guva nu jau bijušais "Spartaka" līderis Edgars Gauračs.

Svarīgākais