"Ventspils" iznīcina "Skonto"

© F64

SMScredit.lv Virslīgas čempionāta 25. spēļu kārtas pirmajā mačā šodien kopvērtējuma līdervienību duelī FK "Ventspils" savā laukumā ar 2:1 pieveica Rīgas "Skonto" futbolistus.

Spēles sākumā vairāk bumbu kontrolēja laukuma saimnieki, bet 20. minūtē labā pozīcijā pēc sologājiena nonāca „Skonto” pussargs Ritvars Rugins, taču bumba lidoja krietni garām vārtiem. Turpinājumā iespēja gūt vārtus radās mājiniekiem, tomēr ne Vitālijam Rečickim, ne Čeikam Dianjē atklāt mača rezultātu neizdevās. Bet puslaika izskaņā pēc sadursmes ar Ofosu Apiju savainojuma dēļ ventspilnieki zaudēja Dianjē.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka „Skonto” futbolisti, uz kuru uzbrukumiem ar soda sitienu, pēc kura bumba lidoja garām vārtiem, atbildēja Rečickis. Bet 58. minūtē „Ventspils” komanda izvirzījās vadībā, kad Ģirta Karlsona sitienu „Skonto” vārtsargs Andrejs Pavlovs prata atvairīt, bet pirmais pie bumbas bija Ndue Muječi – 1:0.

Arī pēc gūtajiem vārtiem labāki uzbrukumi radās pie „Skonto” vārtiem, tomēr 75. minūtē lieliska izdevība bija arī viesiem, kad pēc Edgara Jermolajeva centrējuma ar galvu pāri vārtiem sita Artjoms Osipovs. Drīz pēc tam sitiena pozīcijā mājinieku soda laukumā nonāca arī Vladislavs Gutkovskis, taču bumba lidoja garām vārtu tuvajam stūrim.

Arī mača pēdējās minūtēs „Skonto” futbolisti aktīvi centās veidot uzbrukumus un 85. minūtē savu panāca – pēc ventspilnieku kļūdas laukuma centrā sekoja viesu pretuzbrukums, kurā izlīdzinājumu panāca Jegors Morozs – 1:1. Tomēr pēdējais vārds piederēja mājiniekiem, pēc kuru pussarga Antona Kurakina tāla brīvsitiena bumba 88. minūtē ieplanēja "Skonto" vārtos - 2:1.

Jāpiebilst, ka šodien 100. spēli „Ventspils” komandas rindās aizvadīja uz maiņu laukumā nākušais Jurijs Žigajevs.

Šosezon abas komandas Virslīgas čempionātā jau bija divreiz tikušās un uzvaras tika dalītas uz pusēm – pirmajā aplī Ventspilī mājinieki svinēja uzvaru ar 1:0, bet otrā apļa mačā Rīgā „Skonto” revanšējās ar 2:0.

Svarīgākais