Daugavpils "Daugava"izstājas no Latvijas kausa

© F64

Šodien Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komitejas sēdē tika nolemts piešķirt Daugavpils "Daugavai" tehnisko zaudējumu Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē pret "Ogri", jo laukumā izgāja futbolists, kuram bija vēl spēkā esoša diskvalifikācija.

Daugavpils "Daugava" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē pārspēja Latvijas 1. līgas komandu "Ogre" ar 3:1, taču šodien LFF DK anulēja mača rezultātu un piešķīra 2012. gada Latvijas čempioniem tehnisko zaudējumu ar 0:3. "Daugava" sastāvā laukumā devās Aleksandrs Solovjovs, kuram par tīšu sitienu pretiniekam ar roku iepriekšējā gada astodaļfinālā pret JDFS "Alberts" tika piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija, bet viņš bija izlaidis tikai divas spēles.

Tas nozīmē, ka Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā spēlēs "Ogre", kas noteikti būs iekārojamākais pretinieks pārējām turnīra dalībniecēm. Jāpiemin, ka "Daugava" sodīta arī ar 400 eiro naudas sodu.

No 400 eiro nāksies šķirties arī Rīgas "Daugavai", jo komandas galvenais treneris Arvīds Skrupskis Latvijas kausa 1/8 fināla spēlē atradās tehniskajā zonā, kas viņam diskvalifikācijas dēļ nebija ļauts. Par šo pārkāpumu, kā arī par galvenā trenera atbilstošas kvalifikācijas sertifikāta neesamību rīdziniekiem piešķirta soda nauda pa 200 eiro par katru no pārkāpumiem.

Par neētisku uzvešanos (aizvainojošu vārdu lietošanu) FK "Liepāja 1625" oficiālo personu virzienā 150 eiro naudas sodu izpelnījies JFK "Saldus" prezidents Ainars Seļickis.

Starp 1. līgas futbolistiem diskvalifikāciju dēļ nākamās spēles būs spiesti izlaist Andrejs Lepo (AFA Olaine), Pāvels Koļcovs (Rēzeknes BJSS), Jānis Mičulis, Valdis Džeriņš (abi FK Pļaviņas DM), Aigars Počs, Juris Skābardis (abi FK Ogre).

Svarīgākais