Daugavpils "Daugava" pārspēj "Jūrmalu"

© www.fcdaugava.lv

SMScredit.lv Virslīgas 20.kārtas noslēdzošajā spēlē Daugavpils "Daugava" ar 3:2 uzvarēja "Jūrmalu". Vārtus Daugavpils komandas labā guva Vladimirs Volkovs, Jevgēņijs Kosmačovs un Kiris Ševeļovs.

Jau no pirmajām minūtēm Daugavpils kluba futbolisti pārņēma iniciatīvu savās rokās, tomēr līdz Kristapa Dzelmes sargāto vārtu apdraudēšanai "Daugavas" futbolistiem neizdevās nonākt. Tiesa, rezultāts tik un tā tika atklāts diezgan ātri – 19.minūtē "Daugavu" vadībā izvirzīja Vladimirs Volkovs.

Daugavpiliešu pussargs šķietami centās centrēt bumbu soda laukumā, taču piespēle pa gaisu īsti neizdevās – tā vietā, lai nokļūtu pie kāda "Daugavas" futbolista, bumba pārlidoja pāri Dzelmem vārtu augšējā stūrī. Jāpiebilst, ka arī vārtsarga pozīcijas izvēle acīmredzami nebija tā labākā.

"Jūrmala" pamazām pārgāja uzbrukumā, taču lielākoties nominālo mājinieku (spēle notika "Daugavas" stadionā Daugavpilī, nevis "Jūrmalas" laukumā) ofensīvas beidzās ar futbolistu atrašanos aizmugures stāvoklī. Izcila iespēja bija Andrejam Panasjukam, kurš no vārtu priekšas pamanījās kārtīgi aizšaut garām. Jūrmalnieku centieni tomēr vainagojās panākumiem pašās puslaika beigās – Djego Silva tika galā ar vairākiem ārkārtīgi pasīviem "Daugavas" aizsargiem un ar lielisku sitienu pārspēja Aleksandru Vlasovu (1:1).

Līdzīgi kā pirmais, arī otrais puslaiks sākās ar daugavpiliešu spiedienu uz "Jūrmalas" vārtiem, taču šoreiz Dzelmi izdevās pārspēt jau ātrāk. Aleksandrs Solovjovs pa zemi iespēlēja bumbu soda laukumā, kur to pārtvert bija iespēja Kirilam Korbanam, taču "Jūrmalas" aizsargs nenospēlēja veiksmīgi, un savus astotos vārtus sezonā guva Jevgēņijs Kosmačovs.

Svarīgākais