Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pasaules kausā dominē Rietumu puslode

© Scanpix

Pēc Pasaules kausa astotdaļfināliem statistikas ailēs vadošās vietas ieņem spēlētāji no Rietumu puslodes. Labākais vārtu guvējs ir kolumbietis Hamess Rodrigess, kā rezultatīvo piespēļu līderis pozicionējas vēl viens kolumbietis, savus vārtus visbiežāk glābis amerikānis Tims Hovards, pats ātrākais bija kostarikānis, visvairāk izklupienu veikti pret čīlieti un brazīlieti.

Rezultatīvo piespēļu līderis ir kolumbietis Huans Kvadrado (4), bet nākamajiem septiņiem sekotājiem ir pa divām rezultatīvām piespēlēm. Visbiežāk piespēlējuši vācietis Tonijs Kross (414) un argentīnietis Havjers Maskerano (412). Sliktākā piespēļu kvalitāte bija krievam Aleksandram Keržakovam - precizitāte tikai 35 % (6 no 17).

Savus vārtus visbiežāk glābis amerikānis Tims Hovards (28 reizes), visi pirmie pieci nav iekļuvuši ceturtdaļfinālā. No ceturtdaļfinālā iekļuvušajiem visvairāk glābis kolumbietis Dāvids Ospina (18), viņam seko kostarikānis Keilors Navass (14), vācietis Manuels Noiers un argentīnietis Serhio Romero (pa 13), kā arī beļģis Tibo Kurtuā (12).

Visvairāk stūra sitienus izpildījis argentīnietis Anhels Di Marija (21), viņam visvairāk arī centrējumu (49). Aizmugure visbiežāk fiksēta vācietim Tomasam Milleram (6). Lielākais ātrums konstatēts kostarikānim Hunioram Diasam (33.8 km/h), visvairāk noskrējis amerikānis Maikls Bredlijs (54.7 km), viņam seko čīlietis Marselo Diass (52.2), savukārt vismazāk skrējis argentīnietis Enco Peress (0.1 km).

Visbiežāk bumbu zaudējis argentīnietis Anhels Di Marija (60 reizes), viņam seko amerikānis Džermeins Džonss (51) un argentīnietis Markoss Roho (46). Izklupienu veikšanā uzbrukumā pārliecinošs līderis ir brazīlietis Oskars (23), bet otro vietu ieņem kolumbietis Huans Kvadrado (14), savukārt izklupieni visbiežāk izdarīti pret čīlieti Aleksi Sančesu (34) un brazīlieti Neimaru (31). Aizsardzībā visvairāk bumbu atguvis beļģis Daniels van Bujtens (37 reizes).

Rezultatīvākās komandas ir Nīderlande (12) un Kolumbija (11), bet labākais vārtu guvējs šobrīd ir kolumbietis Hamess Rodrigess (5). Visvairāk sitienu izpildījusi Beļģija (81), visvairāk sitis francūzis Karims Benzemā (25).

No desmit Rietumu puslodes komandām izslēgšanas spēlēs iekļuva astoņas.