Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Vācija ar 4:0 sagrauj Portugāli

© Scanpix

Iepriekšējā Pasaules kausa pusfināliste Vācija ar graujošu uzvaru sāka šo čempionātu, ar 4:0 sakaujot Portugāli. Trīs vārtus guva Tomass Millers, kurš pirmā puslaika beigās nokārtoja arī Pepes sarkano kartīti.

Portugāles izlasē lielākās bažas bija par superzvaigznes Krištianu Ronaldu veselības stāvokli, tomēr Madrides "Real" līderis izgāja pamatsastāvā. Savukārt Vācijai, kurai nevarēja palīdzēt Bastians Šveinšteigers, bija divi lieli jautājumi – Filips Lāms darbojās vidējā līnijā, bet uzbrukuma smailē bija Tomass Millers. Kā jau to varēja gaidīt, rezervē tika atstāts pieredzējušais centra uzbrucējs Miroslavs Kloze, kurš ir soļa attālumā no Pasaules kausa vārtu rekorda atkārtošanas.

Gece nopelna strīdīgu pendeli, Portugāle zaudē Almeidu

Spēles sākumā Vācija vairāk kontrolēja bumbu, bet Portugāle mēģināja atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem. Vienā no šādiem uzbrukumiem Ronaldu astotajā minūtē bīstami sita pa vārtiem, bet Manuels Noeirs ar kājām atvairīja bumbu. Jau pēc 25 sekundēm laukuma otrā galā Rujs Patrisiu pēc neveiksmīgas piespēles gandrīz uzdāvināja vārtus Sami Kediram – pussargs, no tālienes sitot tukšos vārtos, raidīja bumbu gar vārtu stabu.

Tomēr pēc trīsarpus minūtēm gan Vācija atklāja rezultātu. Mario Gece cīņā ar Žuau Pereiru krita soda laukumā, un serbu tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi. Pendeli pārliecinoši realizēja Millers, kurš spēcīgi trāpīja apakšējā vārtu stūrī un neļāva Patrisiu reabilitēties par savu iepriekšējo kļūdu (1:0). Puslaika vidū Portugāle saņēma vēl vienu triecienu – savainojuma dēļ 28. minūtē tika nomainīts centra uzbrucējs Ugu Almeida, kura vietā devās Eders.

Pēc četrām minūtēm pārsvars tika dubultots. Pretuzbrukumā lielisku piespēli izdarīja Toni Kross, bet Mesuts Ezils pēc tam soda laukumā atrada Geci – šoreiz savstarpējā duelī pārāks bija Pereira, kurš izklupienā bloķēja sitienu un glāba komandu no droša vārtu zaudējuma. Tomēr ne uz ilgu laiku, jo pēc Krosa sekojošā tālsitiena neatvairāmi ar galvu sita vācu centra aizsargs Matss Hummels (2:0).

Pepem neiztur nervi, Vācija svin drošu uzvaru

Ar trim zibens spērieniem par maz? Lūdzu – lūk, jums arī ceturtais! 37. minūtē Pepe, esot ar bumbu, noglaudīja sava sedzēja Millera seju, un pēc tam naturalizētajam brazīlietim neizturēja nervi. Acīmredzot uzskatīdams, ka Millers simulē, viņš guļošajam vācietim nedaudz iebakstīja ar galvu, un Pepes reputācija nopelnīja viņam sarkano kartīti. Un puslaika kompensācijas laikā Vācija kliedēja pēdējās šaubas par uzvarētāju. Brunu Alvešs neizdevās izsist bumbu pēc Krosa centrējuma, un Millers no soda laukuma iekšienes guva savus otros vārtus (3:0).

Arī otrajā puslaikā Portugālei bija vairākas iespējas, un vienā no epizodēm, iespējams, varēja nozīmēt 11 metru soda sitienu - Eders krita soda laukumā, bet tiesneša svilpe klusēja. Portugāle savus bīstamos momentus neizmantoja, savukārt 78. minūtē Vācija pielika mačam treknu punktu. Uz maiņu izgājušais Andrē Širle piespēlēja soda laukumā, bet Millers bija pirmais pie Patrisiu atsistās bumbas, nokārtojot pirmo "hat-trick" finālturnīrā. Portugāle otrajā puslaikā ne tikai zaudēja vienus vārtus, bet zaudēja arī vēl vienu spēlētāju - savainojuma dēļ puslaika vidū spēle priekšlaicīgi beidzās Fabiu Koentrau.