"Ventspils" turpina perfekti - ar 6:0 sakauta "Jūrmala"

© F64

SMScredit.lv futbola Virslīgas desmitās kārtas pirmajā spēlē "Ventspils" sagrāva "Jūrmalas" komandu, kuru šajā mačā vadīja jaunais galvenais treneris bulgārs Gošo Petrovs. Petrova inovācijas sākumsastāvā rezultātu nenesa, un "Ventspils" guva desmito uzvaru desmit Virslīgas spēlēs šosezon, turklāt neizmantoja vēl vairākus ļoti labus vārtu gūšanas iespējas.

Virslīgas līderes "Ventspils" un vienas no sezonas sākuma pastarītēm "Jūrmalas" duelis sagaidīja ar pavisam negaidītu intrigu - "Jūrmalas" galvenā trenera pienākumus aizgājušā Mihaila Koņeva vietā pārņēmis bulgārs Gošo Petrovs. Petrovs bija izvēlējies samērā neierastu "Jūrmalas" sākumsastāvu, rezervē atstājot Pāvelu Mihadjuku, Daniilu Ulimbaševu, Maksimu Rafaļski un Dmitriju Halvitovu. Savukārt viesu "Ventspils" sākumsastāvā nebija traumu guvušā Jurija Žigajeva.

Spēles sākums nebija pārāk skatāms, laukumā bija vērojams daudz divcīņu, taču 20. minūtē laba iespēja pavērās Ahmedam Abdultaofikam, kurš nonāca praktiski viens pret Igoru Labutu, taču leņķis bija pietiekami ass, lai sistu pāri. Nedaudz pēc tam nepatīkami sadūrās Vlads Rimkus un Visvaldis Ignatāns, taču abi spēja turpināt spēli.

"Jūrmalas" aizsargi 26. minūtē vēlreiz nogulēja ātro uzbrukumu, izlaižot Vadimu Jančuku viens pret vienu, taču Jančuks nespēja izdomāt, ko darīt ar bumbu, satuvinājās ar vārtsargu un sita tieši virsū. "Jūrmalas" aizsargus ventspilnieki beidza žēlot 28. minūtē, kad bumbu vārtos raidīja Abdultaofiks. Uzreiz nākamajā uzbrukumā "Jūrmala" uz saviem vārtiem nopelnīja pendeli - Jančuka sitienu gan Labuts atvairīja, taču aizsargi šādu notikumu pavērsienu nebija gaidījuši, un atsisto bumbu mierīgi vārtos ieraidīja Tornike Tarknišvili.

Pirmajā puslaikā Abdultaofiks paspēja izniekot vēl vienu izcilu vārtu gūšanas iespēju, no pašas vārtu priekšas trāpot pa vārtu stabu, taču "Ventspils" bez trešā vārtu guvuma nepalika. Lielisku sitienu veica Visvaldis Ignatāns, ieliekot bumbu vārtu devītniekā apmēram no 25 metriem. Tiesa, Ignatānam neviens pretinieks tobrīd nebija pat tuvumā, un viņa vēsā reakcija pēc iespaidīgā sitiena ļoti labi saprotama - iesist šādai aizsardzībai nav tas grūtākais uzdevums.

Nekas īpaši nemainījās arī otrā puslaika sākumā, jo "Ventspils" uzbruka daudz, un reizēm tikai brīnums glāba "Jūrmalu" no ceturto vārtu zaudējuma. Nekas gan neglāba 66. minūtē, kad Abdultatofiks izvēlējās palaist bumbu garām un tā nokļuva pie skrējienā esošā Ignatāns, kurš panāca 4:0.

Mača turpmākajā gaitā par uzvarētāju šaubu vairs lielu nebija, un "Ventspils" turpināja savu perfekto sezonas sākumu, gūstot desmito uzvaru desmit Virslīgas spēlēs. Mača izskaņā Simons Pauļus iesita arī piektos vārtus, pēc tam "Jūrmalas" aizsargi nolēma nesegt Jančuku, un spēle noslēdzās ar sagrāvi 6:0, taču, pēc spēles gaitas spriežot, nez vai kāds būtu pārsteigts arī par 10:0.

Svarīgākais