"Atletico" zaudē svarīgu maču un sagādā prieku "Real"

© Scanpix

Šodien Spānijas futbola čempionāta 36. kārtas spēlē Madrides "Atletico" izbraukumā Valensijā ar 0:2 zaudēja vietējai "Levante". Tas nozīmē, ka daudz labākas iespējas iegūt čempiones titulu pavērušās Madrides "Real", kā arī ļoti aktuāls kļuvis pēdējās kārtas mačs starp "Barcelona" un "Atletico".

"Atletico" lielā misija un uzdevums "La Liga" ietvaros bija uzvarēt divas spēles, lai nodrošinātu titulu pirms pēdējās kārtas, kurā jātiekas ar "Barcelona" izbraukumā. Pirmā no šīm divām spēlēm bija sarežģītākā - viesos pret labi aizsardzībā spēlējošo "Levante" (11. pozīcija), par kuru mazāk ielaidušas turnīrā tikai TOP4 komandas "Atletico", "Real", "Barcelona" un "Athletic". Turklāt mājās "Levante" spējusi atņemt punktus "Barcelona" (1:1), kamēr pret "Real" zaudēts tikai 2:3. Ar šādu pašu rezultātu 2:3 "Levante" zaudēja "Atletico" 1. apļa spēlē Madridē, un šodien Valensijā alka revanšēties, kas pamatīgi iedragātu Djego Simeones komandas cerības uz titulu.

"Atletico" pamatsastāvā astoto reizi "La Liga" sezonā aizsardzības labajā malā izgāja beļģis Tobijs Alderveirelds, kurš aizvietoja diskvalificēto Huanfranu (sarkanā kartīte citā mačā Valensijā, iepriekšējās kārtas 1:0 uzvarā pret "Valencia"), savukārt rezervē Simeone atstāja Ardu Turanu, priekšroku dodot raženajam Raulam Garsijam.

Spēles sākums "Atletico" izvērtās par murgu - "Levante" nopelnīja stūra sitienu, pēc kura bumba no madridiešu aizsarga Felipes Luisa ielēca vārtos (1:0). 13. minūtē "Atletico" ļoti reāli varēja izlīdzināt, taču Garsijas sitienu atvairīja vārtsargs Keilors Navass, savukārt sekojošo atkārtoto sitienu, kad vārti jau bija pustukši, Davids Vilja raidīja debesīs. Turpinājumā tik labi ar vārtu gūšanas iespēju radīšanu "Atletico" nesekmējās, tiesa, divreiz tiesneša asistents kļūdaini fiksēja viesiem aizmuguri, neļaujot aizskriet izgājienos viens pret vienu. Tomēr nelaimes pamatā bija "Atletico" pašas sniegums, nervozēšana un kļūdas piespēlēs, centrējumos. Pēc puslaika "Levante" atradās vadībā ar 1:0, rādot izcilu pašatdevi.

Simeone pārtraukumā veica divas maiņas, uzlaižot "Chelsea" nogremdējušos Adrianu Lopesu un Turanu, kamēr malā nogāja neefektīvie Vilja un Garsija. Tieši Turans pāris reizes nonāca uzbrukuma smailē, taču bumbu nogādāt vārtos nespēja. 63. minūtē Felipe Luiss mēģināja "izpirkt savu vainu", taču pēc brazīlieša sitiena glāba "Levante" aizsargs Vintra. Vēl pēc pāris minūtēm pēc standarta pie tālā staba iespēja bija Djēgu Koštam - atkal nekā. 67. minūtē Alderveirelds izpildīja tālsitienu un, neskatoties uz rikošetu un bumbas lidojumu devītniekā, "Levante" vārtsargs Navass prata izglābt.

Toties "Levante" savu pirmo 2. puslaika uzbrukumu realizēja - prettrieciens, pāris precīzas piespēles un 69. minūtē Davids Barals panāca 2:0! Šī nebija "Atletico" diena - vēl arī sekoja Lopesa trāpījums pa vārtu stabu. "Atletico" kopš 2:2 Madrides derbijā ar "Real" Spānijas čempionātā izcīnīja deviņas uzvaras pēc kārtas, šai posmā ielaižot tikai vienus vārtus, bet šodien 0:2 pret "Levante".

Pēc šī zaudējuma "Atletico" pamatīgi iedragājusi savas cerības uz titulu. Lai gan joprojām teorētiski viss ir "Atletico" rokās un uzvaras pār "Malaga" un "Barcelona" dos Simeones komandai titulu, skaidrs, ka mačs Barselonā būs vairāk nekā smags un šobrīd labākas iespējas ir "Real". Turklāt šobrīd atkal cerības atjaunojušās arī "Barcelona", kuras pašas spēkos apdzīt "Atletico", un vienīgi jācer uz vismaz vienu "Real" zaudējumu (vai, piemēram, diviem neizšķirtiem) Karaliskā kluba atlikušajās četrās spēlēs.