Daugaviņš domā tikai par vienvirziena līgumu NHL

© Scanpix

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš pagājušajā sezonā kopā ar Bostonas "Bruins" iekļuva Stenlija kausa finālā, kur gan sešās spēlēs piekāpās Čikāgas "Blackhawks" (2-4).

Tagad Daugaviņš meklē jaunu klubu un sarunā laikrakstā "Sporta Avīze" sacīja, ka pagaidām galvenais un arī vienīgais mērķis ir tikt pie vienvirziena līguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Gatavojos jaunai sezonai. Kur tā būs, to vēl nezinu. Cerams, ka kaut kur jau darbu dabūšu. Jāgatavojas. Ja nedabūšu darbu, būšu vismaz pats sev pastrādājis... Gan jau kāda komandiņa atradīsies. Pa­saulē hokeja komandu ir daudz. Pagaidām par karjeras beigšanu neesmu domājis," sacīja Kaspars Daugaviņš, kurš pagaidām cer tikai un vienīgi uz vienvirziena līgumu NHL. "Tas ir tas, ko aģents tagad strādā. Par neko citu neesmu domājis. Ceru, un it kā vajadzētu būt. Tā vismaz aģents saka, bet dzīvē gadās vi­sādi. Ticība iekšā man ir."

Sezonas gaitā Daugaviņš pievienojās Bostonas "Bruins", taču Kasparam netika teikts, tieši kādēļ viņu izvēlējās: "Konkrēti neko [neteica]. Neviens nesaka, ka tagad tu mums būsi mazākuma spēlētājs. Mazliet bi­ju šokā, ka mani savāca Bostona. Aģents teica, ka interese bijusi no klubiem, kur ir švaks mazā­kums. Man mazākuma statistika bija ļoti laba. Tas bija mans trumpis, bet aizbraucu uz ko­mandu, kur bija labākais mazākums visā līgā. Sezonas beigās neviens neko nemainīs, dažas reizes mazākumā dabūju spēlēt. Bet ne jau tikai tādēļ "Bruins" mani paņēma. Normāli sevi parādīju, bet tad atkal sakrita apstākļi. Ja būtu paveicies, būtu bijis labāk."

"Kas tie bija par apstākļiem? Viņiem izdevās parakstīt līgumu ar zvied­ru Sēderberju. Tas bija diezgan smieklīgs ga­dījums. Viņš angliski labi nerunāja un vispār bija jocīgs cilvēks, Bostonā nejūtoties sevišķi labi – pirmais ārzemju klubs 27 gadu vecumā. Viņu uzreiz spieda sastāvā. Lai viņš būtu vai­rākumā, mazākumā. Sākumā tas notika tik at­klāti, ka treneris uz soliņa ķēra pie galvas. Ilgu laiku "Bruins" bija mēģinājuši viņu dabūt uz Ameriku. Nu tas bija izdevies, viņam bija jādod iespēja. Bet tas uz laiku atņēma darbu man," Daugaviņš turpināja.

Pagājušajā sezonā Daugaviņš, kurš bija pēdējais iepriekšējā menedžera draftētais spēlētājs, izrādījās nevajadzīgs Otavas "Senators", tomēr saprata situāciju un bija priecīgs, ka viņam vismaz ļāva aiziet un mēģināt veiksmi citur: "Katram menedžerim ir savi uzskati par hokeju. Viens ir "baigais" uzbrukuma meistars, otrs liels speciālists, kā draftēt jaunos spēlētā­jus. Ienākot jaunā organizācijā, uzskati nemanās. Iepriekšējam menedžerim labāk patika Eiropas stila spēlētāji – tehniski, ar labām pie­spēlēm. Marejam arī patika Eiropas spēlētāji, bet viņam vajadzēja, lai tie noteikti būtu augstākās klases. Tas ir viņa lēmums."

Pilnu interviju gan par Kaspara Daugaviņa sezonu NHL, gan laiku Rīgas "Dinamo" lasiet jaunākajā "Sporta Avīzes" numurā.

Svarīgākais