Latvijas basketbola izlase zaudē Serbijai

Latvijas izlase šovakar Slovēnijas pilsētā Celjē aizvadīja turnīra noslēdzošo kārtu un cīņā par otro vietu tikās ar Serbijas valstsvienību, kas būs viena no pretiniecēm arī Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Spēles liktenis izšķīrās pēdējā ceturtdaļā, kurā Latvija pēdējās sešarpus minūtēs neguva nevienu punktu un beigās mačā piedzīvoja zaudējumu ar 13 punktu starpību - 54:67.

Latvijas izlase turnīru iesāka ar zaudējumu pret mājinieci Slovēniju (67:71), bet vakar uzvarēja turkus - 66:61. Tikmēr serbi Turciju apspēlēja ar rezultātu 78:63, taču ar tādu pašu 15 punktu starpību vakar piekāpās slovēņiem - 52:67. Ņemot vērā Slovēnijas uzvaru pret Turciju, divas vietas šajā turnīrā jau bija noskaidrotas, bet otrās vietas liktenis izšķīrās tieši Latvijas un Serbijas duelī.

Spēli krietni labāk iesāka Serbija, kas ceturtās minūtes ievadā bija vadībā ar 6:0. Pirmos punktus Latvijai ar precīzu tālmetienu guva Rolands Freimanis, tomēr serbu ofensīva turpinājās. Trīsarpus minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām serbiem bija jau 11 punktu pārsvars - 14:3. Īpaši izcēlās 30 gadus vecais Maskavas CSKA centrs Nenads Krstičs, kurš guva astoņus no komandas 14 punktiem. Līdz ceturtdaļas beigām Latvijai izdevās gūt astoņus bezatbildes punktus (11:14), bet neilgi pēc pārtraukuma Serbijai atkal bija astoņu punktu vadība - 19:11. Vēl 202 sekundes līdz pirmā puslaika beigām rezultāts bija 31:24 serbu labā, taču pēdējā minūtē Jānis Strēlnieks no tālās distances pēc ilga pārtraukuma atjaunoja neizšķirtu - 33:33.

Otrā puslaika pirmajās sekundēs Ronalds Zaķis ar diviem precīziem soda metieniem pirmoreiz vadībā izvirzīja Latviju, kas trešās ceturtdaļas vidū ieguva jau piecu punktu pārsvaru - 43:38. Jau ceturtdaļas sākumā piekto piezīmi saņēma Jānis Timma, bet serbi līdz ceturtdaļas beigām spēja atspēlēt nelielo deficītu - 49:49. Noslēdzošās ceturtdaļas otrajā minūtē Armands Sķēle ar tālmetienu atguva Latvijai vadību (52:51), taču Stefans Markovičs atbildēja ar to pašu (54:52). Pie četru punktu pārsvara (58:54) serbi piekto piezīmju dēļ zaudēja Nemaņu Bjelicu un Raško Katiču, bet Latvija nespēja lauzt spēles gaitu un piedzīvoja zaudējumu - 54:67. Serbi pamatlaika izskaņā punktus neguva aptuveni divas minūtes pēc kārtas, bet Latvijai, tobrīd panākot 54:55, pēdējo grozu sešas minūtes un 34 sekundes līdz beigām guva Ronalds Zaķis.

Svarīgākais