Serbijas tenisistam Troickim 18 mēnešu diskvalifikācija

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) ceturtdien, 25. jūlijā, paziņoja, ka par dopinga procedūru noteikumu neievērošanu Serbijas trešais numurs, ranga 53. vietā esošais Viktors Troickis ticis pie 18 mēnešu diskvalifikācijas.

ITF paziņojumā sacīts, ka 27 gadus vecais Troickis, kurš pirms diviem gadiem rangā tika līdz 12. vietai, esot "atteicies vai nespējis" ITF sniegt pieprasītās analīzes. Pārkāpums noticis šī gada aprīlī "Masters 1000" turnīrā Montekarlo.

Konkrēti, 15. aprīlī Troickim bija jāiesniedz urīna un asins analīzes. Ar pirmo prasību Serbijas tenisists esot ticis galā, bet otro ignorējis. Pēc Troicka teiktā, Dopinga kontroles pārstāve viņam esot apgalvojusi, ka asins analīžu neveikšana ir pieņemama, jo Troickis todien neesot juties labi.

Pieminētajā Montekarlo turnīrā Troickis bija pagalam nevarīgs un vienīgajā mačā ar 1:6, 2:6 bez pretestības zaudēja Jarko Nieminenam. Karjeras laikā vienu ATP titulu, kā arī Deivisa kausu izcīnījušais Troickis diskvalifikāciju būs spiests izciest līdz 2015. gada 24. janvārim. Troickis pēdējo maču aizvadīja ceturtdienas vakarā, kad Horvātijā ar 0:6, 4:6 zaudēja Tomijam Robredo.

Troickis kļuvis par piekto tenisistu [un vislabāk zināmo], kurš šogad izcieš diskvalifikāciju saistībā ar dopingu. Pirms Troicka "iekrita" Barbora Zahlavova Stricova, Filipo Kalorosi, Fernando Romboli un Dimitars Kutrovskis.

Svarīgākais