Šķepmetējam Sirmajam savainojums liegs startēt pasaules čempionātā

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš šogad kļuva par Eiropas U23 čempionu un kuram pieder pasaules junioru rekords, guvis potītes savainojumu, šī iemesla dēļ šajā sezonā vairs sacensībās nepiedalīsies, tai skaitā Maskavā paredzētajā pasaules čempionātā.

"Viņš ir jauns puisis, tāpēc punkta pielikšana sezonai nav jāuztver kā traģēdija. Ja Sirmais arī nākotnē vēlas startēt visaugstākajā līmenī, šis savainojums ir pilnībā jāsadziedē, tāpēc varbūt pat labi, ka tas par sevi lika manīt jau tagad," ziņu aģentūrai LETA izteicās šķēpmetēja trenere Valentīna Eiduka, paskaidrojot, ka savainojums gūts ilgstošā laika periodā lietojot nepareizu tehniku.

Jūnija sākumā Somijas pilsētā Tamperē 21 gadu vecais sportists labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 82,77 metrus tālu, izcīnot zeltu Eiropas U23 čempionātā. Lai gan līdz šim Sirmajam nebija izdevies izpildīt pasaules čempionāta A normatīvu (83,50 metri), tagad kļuvis skaidrs, ka pasaules čempionāts ies secen jebkurā gadījumā.

Eiduka gan nav izslēgusi variantu, ka Sirmais varētu atgriezties jau šīs sezonas gaitā, taču cer, ka tas nenotiks: "Mēs visi zinām, ka Zigismunds mēdz būt ietiepīgs, tāpēc nav pilnībā izslēgts, ka sezonas beigās viņš vēl kaut kur startēs, taču es ieteiktu šosezon vairs šķēpu nemest un pilnībā sakārtot veselību."

2011. gadā Sirmais ar 81,53 metrus tālu raidījumu kļuva par Eiropas junioru čempiou, bet šogad šim sasniegumam pievienots arī U23 čempiontituls. 2011. gada jūnija beigās Sirmais uzstādīja jaunu pasaules junioru rekordu - 84,69 metri.

Svarīgākais