Biedriņš atsaka Latvijas izlasei

NBA spēlējošais Andris Biedriņš, tiekoties ar Latvijas Basketbola savienības un vīriešu valstsvienības vadītājiem, paziņojis, ka šogad tomēr nevarēs valstsvienības sastāvā piedalīties Eiropas čempionātā, kas 4.septembrī sāksies Slovēnijā.

„Pāreja no Warriors uz Jūtas Jazz radījusi jaunu situāciju, kuru centīšos izmantot,” Biedriņš iezīmēja savas tuvākās prioritātes.LBS prezidents Valdis Voins spēlētāja lēmumu komentē lakoniski: „Gaidām Andri nākamgad.”

Andris Biedriņš:

„Nav noslēpums, ka pēdējās sezonas Warriors sastāvā man nav bijušas veiksmīgas. Pāreja uz Jūtas Jazz mana līguma darbības pēdējā gadā pavērusi jaunas iespējas, kuras centīšos izmantot. Tāpēc esmu nolēmis laikus – jau augusta pirmajā pusē – doties uz ASV, lai pienācīgi sagatavotos sezonai. Turklāt šādā situācijā negribu riskēt ar savainojumiem.

Kluba maiņa notika diezgan negaidīti un lika pārskatīt visus plānus. Vajadzēja izsvērt visus aspektus, tāpēc mana izšķirošā atbilde par līdzdalību valstsvienībā kavējās. Sarunā ar LBS prezidentu, ģenerālsekretāru un izlases galveno treneri vienojāmies nākamās sezonas laikā uzturēt ciešākus kontaktus un jau pavasarī pieņemt lēmumu par manu spēlēšanu vai nespēlēšanu. No manas puses svarīgi būs tikai sportiskie apsvērumi – veselības stāvoklis, situācija ar līgumu utt.

Novēlu Latvijas komandai veiksmi Eiropas čempionātā. Pats tikko biju Tallinā uz Eiropas U20 čempionāta finālspēli, un guvu ļoti daudz pozitīvu emociju. Milzīgs prieks par puišiem, no kuriem pats pazīstu tikai dažus. Latvija var būt lepna par tādu jauno paaudzi, un domāju, ka daudzi no viņiem nākotnē spēlēs izlasē.”

Svarīgākais