Gulbis rangā zaudē divas vietas

Kā ierasts pirmdienā, arī šodien publicēti jaunākie tenisa rangi. Abiem Latvijas pirmajiem numuriem šonedēļ kritumi – Gulbis zaudējis divas vietas, ieņemot 38. pozīciju, bet Diānai Marcinkevičai -3 un 248. vieta.

Ernests Gulbis pagājušajā nedēļā aizvadīja vienu maču Hamburgas 500. sērijas turnīrā, 2. kārtā zaudējot Janam Hajekam. Ņemot vērā to, ka Gulbis bija izsēto starpā un 2. kārtu sasniedza bez spēlēšanas, reitinga punktus (šajā gadījumā 20) viņam iegūt neizdevās. Gulbis šonedēļ zaudējis divas vietas, ieņemot 38. vietu. Līdz "US Open" vēl ir laiks, lai savāktu pietiekami daudz punktu un Ņujorkā tiktu starp 32 izsētajiem.

Hamburgā uzvarējušais Fabio Foņīni pirmo reizi karjerā ielauzies Top 20, ieņemot 19. vietu. Turnīra finālistam Federiko Delbonim 49. vietu kāpums uz 65. vietu, kas ir argentīnieša rekords.

Savas pozīcijas ievērojami uzlabojuši arī Bogotas finālisti – čempions Ivo Karlovičs no 155. vietas uzlidojis uz 87., bet viņam titula spēlē zaudējušais Alehandro Falja pēc 39 vietu kāpuma atrodas 83. vietā.

Pirmajā desmitniekā nav nevienas izmaiņas, joprojām stabilas līderpozīcijas saglabājot Novakam Džokovičam. Atkal viena soļa attālumā no Top 10 nokļuvis Kei Nišikori – Japānas pirmais numurs pēc Hāsa nespējas aizstāvēt Hamburgas fināla punktus pakāpies uz 11. vietu. Tikmēr titula neaizstāvēšana Huanu Monako atsviedusi uz 30. vietu. Argentīnietis pērn pēc uzvaras Hamburgā pirmo reizi iekļuva desmitniekā.

Šonedēļ ATP tūrē notiks trīs "ATP World Tour 250" turnīri – Umagā, Gštādē un Atlantā. No pirmā desmitnieka spēlēs Rodžers Federers, Stanislass Vavrinka un Rišārs Gaskē – šveiciešus varēs redzēt dzimtenē, bet francūzi Horvātijā. Tikmēr Atlantā atgriešanās mēģinājums Mārdijam Fišam.

Svarīgākais