Vecvagars - piektais rezultatīvākais, Latvija - labākā bloķētāja

© FIBA

Vakar Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ar Itālijas triumfu noslēdzās Eiropas U20 basketbola čempionāts. Latvija izcīnīja vēsturiskas sudraba godalgas, savukārt divi Latvijas basketbolisti - Kaspars Vecvagars un Jānis Bērziņš - tika iekļauti simboliskajā izlasē.

Vecvagars ar 16.3 punktiem vidēji spēlē kļuva par piekto rezultatīvāko čempionātā, savukārt Latvija izlašu ieskaitē ar 4.9 bloķētiem metieniem kļuva par labāko bloķētāju.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Spānijas izlases līderis Daniels Diess, kurš vidēji mačā guva 18.7 punktus un par puspunkta tiesu apsteidza čehu Martinu Krīzu. Diess bija vienīgais spēlētājs, kurš nespēlēja finālā, taču tika iekļauts simboliskajā izlasē. No simboliskās izlases otrs rezultatīvākais bija Kaspars Vecvagars, kuram 16.3 punkti un piektā vieta, Jānis Bērziņš guva 15.4 punktus un ierindojās desmitajā vietā, bet itāliešiem Amedeo Della Vallem (viņš arī turnīra MVP) un Avadu Abasam attiecīgi pa 13.0 un 11.6 punktiem.

Atlēkušajās bumbās labāko desmitniekā tika uzreiz divi Latvijas basketbolisti. Andrejs Gražulis ar deviņām bumbām ieņēma ceturto vietu, bet Siliņš ar 8.9 bumbām bija sestais. Jāatzīmē, ka Gražulis izcīnīja visvairāk bumbu uzbrukumā visā turnīrā (četras), bet Siliņš bija labākais cīņā pie sava groza - 7.7 bumbas. Latvija atlēkušajās bumbās ieņēma trešo vietu čempionātā.

Visaugstāko vietu komandu ieskaitē Latvija izcīnīja bloķēto metienu ziņā. Finālā pret Itāliju Latvijai kopumā seši bloķēti metieni, kas finiša spurtā ļāva par nieka tiesu apsteigt grieķus - Latvijai 4.9 bloķēti metieni vidēji mačā. Lielu paldies šajā rādītājā Latvija var teikt jau pieminētajiem Siliņam, kuram 2.1 bloks un trešā vieta, kā arī Gražulim - 1.6 bloki un sestā pozīcija. Diemžēl vienā no rādītājiem Latvija ierindojas arī pēdējā vietā - pārtvertajās bumbās. Finālā Latvija pārtvēra tikai vienu bumbu (pret 12 Itālijas, kas ir labākā bumbu pārtvērēja turnīrā!), savu rādītājo vēl vairāk pasliktinot - līdz 3.9 pārķertām bumbām.

Svarīgākais