U20 izlase Eiropas čempionāta finālā spēkosies ar Itāliju

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiekošajā Eiropas U20 basketbola čempionātā tika noskaidroti Latvijas pretinieki turnīra finālspēlē. Par tiem kļuva Itālijas jaunie basketbolisti, kuri pusfināla mačā ar 77:68 pārspēja Krievijas izlasi.

Mača rezultātu atklāja Itālijas izlase, kuri pirmajā ceturtdaļā tā arī neļāva Krievijas valstsvienībai iegūt vadību. Lai arī Itālijas pārsvars vienu brīdi sasniedza arī +7, tomēr pirmo ceturksni dienvidnieki noslēdza +2 (18:16). Otrās ceturtdaļas vidū Krievija beidzot izvirzījās vadībā, tomēr Itālijas basketbolisti atbildēja ar 10:0 izrāvienu, bet puslaika pārtraukumā devās ar +6 (40:34).

Līdz otrā puslaika vidum krievi atkal atguva vadību, tomēr Imbro un Abasa pūlēm Itālija spēja atjaunot nelielo sešu punktu pārsvaru, sākoties izšķirošajām 10 minūtēm (55:49). Dienvidnieki vareni sāka ceturto ceturdaļu, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un panākot jau +14 (63:49). No šādas ofensīvas krievi vairs nespēja atgūties, un Itālija izcīnīja uzvaru ar 77:68.

Rezultatīvākais Itālijas rindās bija uzbrucējs Avudu Abass ar 18 punktiem, bet 12 pievienoja aizsargs Amedeo Della Valle. Krievijas izlasē labākais ar 19 punktiem bija Aleksandrs Zaharovs.

Ar Itālijas valstsvienību Latvijai jau reizi sanācis spēlēt šī turnīra ietvaros. F apakšgrupas mačā Latvijas izlase bija pārāka ar 88:81, tobrīd izcīnot ceturto panākumu četrās spēlēs. Pret itāļiem lielisku spēli aizvadīja Ojārs Siliņš, 25 punktiem pievienojot 10 atlēkušās bumbas un 2 bloķētus metienus, īpaši neatpalika arī Ingus Jakovičs un Jānis Bērziņš, attiecīgi pievienojot pa 17 un 16 punktiem.

Fināla spēle notiks jau rīt, Tallinas "Saku Suurhall" hallē. Mača sākums – plkst.20:15.

Svarīgākais