Pauels: "Nekad neesmu krāpies un apzināti lietojis dopingu"

© Scanpix

Dopinga lietošanā pieķertais bijušais pasaules rekordists 100 metru distancē Asafa Pauels izplatījis paziņojumu, kurā noliedzis, ka būtu apzināti lietojis aizliegtas vielas.

"Apliecinu, ka dopinga analīžu paraugs, kuru nodevu Jamaikas atlases sacensībās jūnijā, izrādījies pozitīvs. Organismā atrastā viela oksilofrīns (metilsinefrīns) ir aizliegta. Vēlos viest skaidrību savai ģimenei, draugiem un līdzjutējiem visā pasaulē, ka es nekad apzināti un tīši būtu lietojis kādas piedevas vai vielas, lai pārkāptu noteikumus. Nekad neesmu bijis un arī tagad neesmu krāpnieks, " uzsvēra Pauels, norādot, ka tagad mēģinās tikt skaidrībā, kā aizliegtā viela nokļuvusi viņa organismā.

"Mana attieksme pret dopinga procedūrām un testēšanu ir labi zināma un es labprāt nodotu analīzes vienmēr, kad tas ir nepieciešams," norādīja jamaikietis. "Ar šo rezultātu es esmu zaudējis cieņu daudzu acīs. Profesionāli šis iznākums liek aizmirst par jebkuru iespēju būt man par daļu no Jamaikas izlases sastāva pasaules čempionātā. Personiski – tā ir pārāk dārga samaksa. Apzinos visas sekas, kas nāk līdz ar pozitīvajām analīzēm. Mana vaina ir nevis krāpšanā, bet tas, ka nebiju pārāk modrs. Vēlos vairākkārt atkārtot, ka visas savas karjeras laikā es neesmu centies uzlabot savus rezultātus ar jebkādām vielām. "

Pauela tautiete savukārt Šerona Simpsone sacīja: "Šis man ir grūts laiks. Kā sportiste esmu atbildīga par jebkuru vielu, kas nonāk manā organismā, taču nekad neesmu apzināti lietojusi aizliegtas vielas jebkādā formā".

Jāpiebilst, ka Simpsones organismā atrasta tā pati viela, kas Pauela, proti, oksilofrīns, kas organismā darbojas līdzīgi kā cits aizliegtais stimulants efedrīns. Oksilofrīns ir vairāku uztura bagātinātāju sastāvā.

Jāatgādina, ka svētdien pamatīgs dopinga skandāls satricināja sporta pasauli – tika paziņots uzreiz par sešu vieglatlētu pieķeršanu dopinga lietošanā. Pagaidām gan zināmi tikai četru sportistu vārdi – tie ir sezonas līderis un ASV rekordists 100 metros Taisons Gejs, kā arī trīs jamaikieši - bijušais pasaules rekordists Asafa Pauels, šosezon otrais ātrākais skrējējs 100 metros Nesta Kārters un Pekinas olimpisko spēļu vicečempione 100 metru sprintā Šerona Simpsone. Pēdējo divu dopinga lietošanā pieķerto vārdi joprojām nav izpausti, zināms vien, ka tie ir Pauela, Kārtera un Simpsones tautieši.

Svarīgākais