Gulbis saglabā 36. vietu ATP rangā

© Scanpix/AFP

Šodien publicētajā jaunajā ATP vienspēļu rangā Ernests Gulbis saglabājis 36. vietu, bet pirmajā desmitniekā izmaiņu vispār nav, visiem pa priekšu arvien soļojot Novakam Džokovičam.

Dāmu ieskaitē Latvijas pirmā rakete Diāna Marcinkeviča pacēlusies deviņas vietas, ieņemot 245. pozīciju. Arī sieviešu reitingā elites sakarā izmaiņu nav – pirmā joprojām ir Serēna Viljamsa.

Gulbis saglabā 36. vietu

Kā ierasts, pirmā nedēļa pēc "Grand Slam" turnīra bija mierīgi tādā ziņā, ka elites pārstāvji turnīros nepiedalījās. Šonedēļ no reitinga pirmā desmitnieka spēlēs tikai Rodžers Federers, kuru varēs redzēt Hamburgā. Šveicietis rangā atrodas tikai 5. vietā, sev priekšā palaižot Novaku Džokoviču, Endiju Mareju, Davidu Fereru un Rafaelu Nadalu.

Ernestam Gulbim pēdējo septiņu dienu laikā savu pozīciju uzlabot nav izdevies – saglabāta 36. vieta pasaulē. Gulbis šonedēļ spēlēs Hamburgā, kur 2. kārtā (no pirmās brīvs) sacentīsies ar poli Lukašu Kubotu vai čehu Janu Hajeku.

Andis Juška pakāpies 13 vietas un ieņem 429. pozīciju. Kāpums arī Mārtiņam Podžus, kuram +4 un 720. vieta nozīmē jaunu rekordu. Mārtiņš šovakar aizvadīs kvalifikācijas trešo jeb pēdējo kārtu Binghemtonas "Challenger" turnīrā.

Visiem trim pagājušās nedēļas titulu ieguvējiem izdevušies kāpumi. Štutgartes čempions Fabio Foņīni ticis līdz 25. vietai, kas ir par vienu vietu sliktāks rezultāts nekā aprīlī sasniegtais itālieša rekords. Bostādes uzvarētājs Karloss Berloks pēc 28 vietu lidojuma atrodas 46. vietā, bet Ņūportā triumfējušais Nikolā Maū atzīmējies ar 52 vietu kāpumu un atrodas 75. vietā. Francūzis jūnija sākumā rangā bija tikai 224. vietā.

Svarīgākais