Notriektais F1 operators lauzis kaulus, "Red Bull" saņem sodu

© Scanpix

Televīzijas operators, ko svētdien notikušajā Vācijas "Grand Prix" izcīņā notrieca lidojošs ritenis, ir guvis dažādus lūzumus, savukārt "Red Bull" komanda par šo incidentu saņēmusi naudas sodu.

Negadījums notika boksu celiņā, kad mehāniķi nepaguva kārtīgi pieskrūvēt aizmugurējo labo riteni Marka Vēbera mašīnai. Tas nokrita nost un trāpīja operatoram Polam Alenam, kurš rezultātā tika notriekts gar zemi. Uzreiz pēc tam ievainoto nogādāja Nirburgringas trases medicīniskajā centrā, bet pēc tam pārveda uz Koblencas slimnīcu.

Ārsti Alenam konstatēja divas lauztas ribas, lauztu atslēgas kaulu, kā arī smadzeņu satricinājumu un nobrāzumus. Paredzams, ka viņš paliks slimnīcā vēl pāris dienas, kur ārsti veiks novērošanu.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) par šo negadījumu sodījusi "Red Bull" komandu ar 30 tūkstošiem eiro. Pašam Markam Vēberam, kurš pirms tam atradās otrajā vietā, netika paziņots par notikušo, lai viņš varētu koncentrēties sacīkstes atlikušajai daļai. Pēc tam, kad viņam ritenis tika uzmontēts no jauna, austrālietis trasē atgriezās pēdējā vietā, taču finišēja septītais.