Nolans paliks pie Latvijas hokeja izlases stūres

© Romāns Kokšarovs

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde nolēmusi, ka Kanādas hokeja speciālistam Tedam Nolanam ir jāturpina darbs ar Latvijas hokeja valstsvienību. Līgums ar treneri ir spēkā līdz 2014. gada pasaules čempionāta beigām.

Kaut arī pēdējos divos pasaules čempionātos Stokholmā un Helsinkos netika izpildīts valdes dotais uzdevums, tika nolemts, ka Tedam Nolanam ir jāturpina vadīt Latvijas hokeja izlase nākamās sezonas galvenajos startos - Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā Baltkrievijā, vēstīts LHF mājaslapā.

Teds Nolans par Latvijas izlases galveno treneri kļuva 2011. gada augustā un šajā laikā Latvijas izlase divos pasaules čempionātos ierindojās 10. un 11. vietā. Savukārt šī gada februārī Rīgā tika izcīnīta vienīgā ceļazīme uz 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

55 gadus vecais speciālists pēc hokejista karjeras beigām 1988. gadā kļuva par treneri. Nolans bijis divu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu - Bufalo "Sabres" un Ņujorkas "Islanders" - galvenais treneris. 1997. gadā Nolans tika atzīts par NHL labāko treneri.

Svarīgākais