Gulbis rangā pakāpjas uz 36. vietu, Federers noslīd uz piekto

© Scanpix

Noslēdzoties Vimbldonas turnīram, atjaunoti tenisa rangi, kas netika darīts kopš jūnija pēdējās nedēļas. Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim divu nedēļu laikā trīs vietu kāpums un atrašanās 36. vietā.

Tikmēr rangu virsotnēs izmaiņu nav – vīriešiem pirmais Novaks Džokovičs, bet dāmām Serēna Viljamsa.

Gulbim +3, Federers tikai 5. vietā

Ernests Gulbis pēc Vimbldonas, kur uzvarēja divās spēlēs, pacēlies trīs pakāpienus un šonedēļ ieņem 36. vietu. Gulbim tuvāko septiņu dienu laikā iespēja turpināt kāpšanu rangā. Lai tas tiktu realizēts, labi jānostartē Štutgartē. Turnīru Vācijā Ernests rīt sāks pret spāni Marselu Granoljersu.

Jauni karjeras rekordi brāļiem Podžus – Mārtiņam pēc iekļūšanas Vinetkas "Challenger" pamatturnīrā klāt nākuši trīs ranga punkti, kas dod 724. vietu (+30), bet Jānis atrodas 1533. vietā (+15).

Pēc Vimbldonas ranga līderu divnieks nav mainījies – pirmais arvien ir Novaks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs. Pirmo reizi trijniekā 31 gada vecumā iekļuvis Davids Ferers.

Viņa nokļūšana Top 3 kļuva iespējama pēc Rodžera Federera zaudējuma Vimbldonas 2. kārtā. Šveicietim bija jāaizstāv 2000 punktu, kas netika izdarīts. Tā rezultātā Federers nokritis uz 5. vietu. Federers tik zemu nebija atradies desmit gadus – 2003. gada 16. jūnijā viņš pēdējo reizi bija ārpus Top 4, ieņemot 5. vietu.

Pateicoties startam Vimbldonā, vairāki tenisisti sasnieguši ranga rekordus. Pirmo reizi Top 20 iekļuvis pusfinālists Ježijs Janovičs, kuram 17. vieta. Vēl rekordistu pulkā ir Kevins Andersons (22. vieta), Grega Žemļa (44.), Džeks Soks (84.) un Deniss Kudla (90.).

Svarīgākais