Bolts grib dominēt līdz olimpiādei, Gejs sola konkurenci

Viena no aizraujošākajām cīņām šī gada pasaules vieglatlētikas čempionātā, kas notiks Maskavā, noteikti būs 100 metru sprintā, kur gaidāma jamaikieša Useina Bolta un amerikāņa Taisona Geja spēkošanās. Gejs sprinta karalim sola izrādīt nopietnu konkurenci.

Seškārtējais olimpiskais čempions Bolts norādījis, ka viņš negrasās atdot savu troni un viņa plānos ir valdīt 100 un 200 metru distancēs, kur viņam pieder arī pasaules rekordi (attiecīgi, 9.58 un 19.19).

"Vēlos turpināt dominēt līdz pat nākamajai olimpiādei. Tas ir reāli paveicams uzdevums. Jau šobrīd esmu izcīnījis visu iespējamo, bet tagad ir laiks parādīt, ka varu turpināt dominēt," norādīja Bolts.

Amerikāņu sprinteri, kuri savulaik dominējuši īsajās distancēs, kopš jamaikiešu uznāciena palikuši ēnā, taču Gejs šo situāciju vēlas labot un ir cerību pilns pārspēt Boltu jau augustā gaidāmajā pasaules čempionātā: "Tas nav noslēpums, ka tas puisis [Bolts] ir čempionātu sportists un, lai viņu uzvarētu, jābūt A līmenī vai augstāk par to. Ceru, ka Useins būs vesels un mums būs iespēja noskaidrot labāko."

Jāatgādina, ka šobrīd tieši Gejs ir sezonas līderis pasaulē ar 9.75 sekundēm, turklāt ātrāk par 9.8 sekundēm amerikānis skrēja arī vakar Dimanta līgas posmā Lozannā (9.79). Bolta, kurš šosezon rangā ieņem vien ceturto pozīciju (9.94 sekundes, priekšā arī Asafa Pauels ar 9.88 un Džastins Getlins ar 9.89), nākamais starts būs Dimanta līgas posms Parīzē 6.jūlijā.

Sports

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais