"Bruins" neturpinās sadarbību ar Daugaviņu

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināliste Bostonas "Bruins" latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam nav piedāvājusi kvalifikācijas līgumu, tādējādi puses sadarbību neturpinās, vēsta portāla csnne.com žurnālists Džo Hagertijs.

25 gadus vecais Kaspars Daugaviņš Bostonas "Bruins" pievienojās marta izskaņā, kad viņu pēc aģenta un spēlētāja lūguma neaizsargāto spēlētāju sarakstā bija iekļāvusi Otavas "Senators". Kanādas vienības sistēmā Daugaviņš nonāca pēc 2006. gada drafta, kurā viņš tika izvēlēts trešajā kārtā ar 91. numuru.

Otavas "Senators" rindās Daugaviņš piedalījās 85 regulārās sezonas spēlēs un vienā izslēgšanas mačā, gūstot sešus vārtus un izdarot astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Bruins" sastāvā Daugaviņš laukumā devās sešās regulārā čempionāta cīņās (viena rezultatīva piespēle) un sešos izslēgšanas mačos.

Latviešu uzbrucējs piedalījās 2013. gada Stenlija kausa fināla pirmajos četros mačos, pēcāk tiekot atstāts rezervē. Pie punktiem Daugaviņš netika, pirmā mača trešajā pagarinājumā neizmantojot izcilu iespēju "Bruins" uzvaras nodrošināšanai.

Pēc aizvadītās sezonas viņam beidzās ar "Senators" uz vienu sezonu noslēgtais kontrakts, kura laikā Daugaviņš saņēma 635 tūkstošus ASV dolāru. Lai latviešu hokejists nekļūtu par neierobežoto brīvo aģentu, "Bruins" līdz 2. jūlijam uzbrucējam bija jāpiedāvā kvalifikācijas līgums ar algu 110% apmērā no iepriekš saņemtā.

Kā sociālajā tīklā Twitter vēsta portāla Comcast SportsNet - CSNNE.com Bostonas "Bruins" apskatnieks Džo Hagertijs, tad, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "Bruins" piedāvājumu nav izteikusi un pušu ceļi šķirsies. Tādējādi Daugaviņš kļūs par brīvo aģentu un piektdien, 5. jūlijā, varēs sākt jaunas vienības meklējumus.

Piedāvājums nav izteikts arī 23 gadus vecajam vārtsargam Maiklam Hatčinsonam, kurš "Bruins" rindās nav aizvadījis nevienu spēli.

Svarīgākais