Tenisiste Serēna Viljamsa saņem sodu

Starptautiskā tenisa federācija (ITF) šodien paziņojusi spriedumu WTA ranga līderes Serēnas Viljamsas sliktās uzvedības lietā, kad šī gada „US Open” pusfināla spēlē viņa nolamāja un aizvainoja mača līnijtiesnesi. Viņai piespriests 106 000 mārciņu naudas sods un trīs gadu nosacīta diskvalifikācija „US Open” kortos.

Atgādinām, ka incidents starp Serēnu Viljamsu un mača līnijtiesnesi notika šī gada „US Open” sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla spēlē, kad Viljamsa cīnījās pret beļģieti Kimu Klijstersu. Pie rezultāta 4:6, 5:6 un 15:30 Viljamsa izpildīja otro servi, kad līnijtiesnese nosauca pārkāpumu – amerikāniete it kā uzkāpa uz serves līnijas. Rezultāts kļuva 15:40, bet Viljamsa devās izskaidroties ar līnijtiesnesi, veltot ne visai laipnus vārdus. Par šādu rīcību viņa saņēma otro brīdinājumu šajā mačā, kas automātiski nozīmēja arī geima un mača zaudējumu. Krietnu laiku pēc spēles Viljamsa atvainojās par savu rīcību, bet ne personīgi mača tiesnesei.

Sākotnēji amerikānietei tika piešķirts 6370 mārciņu naudas sods, tomēr lieta vēl tika pārskatīta un šodien tika paziņots galīgais sods. Viljamsa sodīta ar 105 000 mārciņu sodu (iepriekš piespriestais sods iekļauts tajā), bet soda nauda var tikt samazināta uz pusi, ja nākamo divu sezonu laikā amerikānietei izdosies izvairīties no līdzīgiem starpgadījumiem. Tāpat Viljamsai piespriesta nosacīta diskvalifikācija „US Open” turnīrā – ja tuvāko trīs sezonu laikā viņa radīs vēl kādu līdzīgu incidentu, tad spēkā stāsies reāla diskvalifikācija.

Atgādinām, ka jaunākā no māsām Viljamsām šo gadu noslēdza kā WTA ranga līdere un šajā sezonā nopelnīja vislielākās naudas prēmijas WTA tūres vēsturē – 6,5 miljonus ASV dolāru gadā.