Smukulis: "Īstais "Tour de France" sāksies Nicā"

Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv krievu komandu "Katusha", blogā portālā rsport.ru dalījies savos iespaidos par daudzdienu velobrauciena "Tour de France" sākumu.

Kā zināms, "Tour de France" startēja 29.jūnijā Korsikā, un Smukulis savā velotūres debijā izcīnīja 33.vietu.

"Man šis ir pirmais "Tour de France" karjerā. Uz tūri devos pēc Latvijas čempionāta. Žēl, ka tur neizdevās uzvarēt grupas braucienā, toties braucienā ar atsevišķu startu man tas sanāca. Korsikā ierados labā noskaņojumā un ar spēcīgu vēlēšanos veiksmīgi debitēt tūrē. Milzīgs paldies komandai, ka man ir šāda iespēja sevi pierādīt," atklāja latviešu riteņbraucējs.

"Ja godīgi, no tūres prezentācijas gaidīju vairāk. Esmu redzējis iepriekšējo gadu "Tour de France" prezentācijas, tāpēc šeit ir sava veida sarūgtinājums. Šī tomēr ir simtā tūre! Taču laikam pagaidām vēl nav uzņemti apgriezieni," norādīja Smukulis. "Mēs tomēr atrodamies Korsikā, šeit arī līdzjutēju ir mazāk. Varbūt arī tāpēc ir sajūta, ka tu esi atbraucis uz parastām "World Tour" sacīkstēm. Domāju, ka īstais "Tour de France" sāksies Nicā (tur notiks tūres ceturtais posms - 25km brauciens ar atsevišķu startu - aut.). Priekšā ir pats interesantākais."

"Pirms tūres pirmā posma mums bija uzdevums aizvadīt to pēc iespējas mierīgāk, ekonomēt spēkus. Visi, protams, gaidīja grupas finišu. Atrāvienā šodien neviens nebrauca, nebija jēgas. Viss notika tā, kā tam jānotiek – principā mierīgi. Visi gatavojās sprintam. Pēc tam mums tika nodota informācija, ka autobusa problēmu dēļ finišu visticamāk pārcels un mēs finišēsim trīs kilometrus ātrāk. Vēl pirms šī paziņojuma sprinteru komandas sāka pārkārtoties, gatavoties finišam, bet tad viss mainījās. Manuprāt, daudziem ar to nepaveicās. Divreiz sacīkstes laikā nācās mainīt taktiku. Mēs strādājām uz [Aleksandru] Kristofu, kurš šodien sevi labi apliecināja (Kristofs izcīnīja otro vietu – aut.). Domāju, ka viņš šajā velobraucienā vēl liks par sevi runāt. "

"Galvenais, lai mums izdotos izvairīties no iekļūšanas sastrēgumos un kritienos, kā arī savainojumiem. Tādu tūrē nav retums un šodiena tam ir pierādījums. Labi, ka Hoakims Rodrigess bija drošībā, un arī pārējie no komandas necieta," piebilda Smukulis.

Sports

Latvijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā sagaida sīvu cīņu ar Kamerūnas basketbolistiem, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Rihards Lomažs.

Svarīgākais