"Blackhawks" uzvar un nonāk uzvaras attālumā no kausa

© Scanpix

Šonakt Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē Kaspara Daugaviņa pārstāvētais klubs Bostonas "Bruins" izbraukumā ar 1:3 piekāpās Čikāgas "Blackhawks", tādējādi sērijā rezultāts kļuvis 2-3.

Jāatgādina, ka sēriju ar uzvaru sāka regulārās sezonas uzvarētāji čikāgieši, bet tam sekoja divas "Bruins" uzvaras, kas ļāva bostoniešiem sērijā panākt 2-1. Ceturtajā spēlē atkal uzvarēja "Blackhawks", līdzsvarojot rezultātu.

Piektās finālspēles pirmajā trešdaļā aktīvāki bija Bostonas hokejisti, tomēr vienīgos vārtus 18.minūtē guva Patriks Keins, izvirzot "Blackhawks" vadībā – 1:0. Pēc tam iniciatīva jau pārgāja mājinieku pusē un tas pats Keins otrā perioda sestajā minūtē dubultoja savas komandas pārsvaru, panākot 2:0.

Intrigu trešā perioda ievadā atgrieza "Bruins" kapteinis Zdeno Hāra, kas ar metienu no iemetiena zonas samazināja rezultātu līdz minimumam - 1:2. Tomēr panākt pretiniekus atlikušajā laikā neizdevās, bet 14 sekundes līdz pamatlaika beigās, kad bostoniešu vārtsargs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, "Blackhawks" iemeta ripu tukšos vārtos – 3:1.

"Blackhawks" rindās galvenie panākuma kaldinātāji bija Patriks Keins, kurš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, un vārtsargs Korijs Kraufords, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem. Kaspars Daugaviņš "Bruins" sastāvā šoreiz laukumā nedevās. Viņu aizstāja zviedrs Karls Soderbergs.

Svarīgākais