Daugaviņu "Bruins" sastāvā aizstājis zviedrs Soderbergs

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla piektā spēle starp Bostonas "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks" tiks aizvadīta naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Visticamāk, pirmoreiz laukumā neredzēsim latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu - šodien aizvadītajā treniņā viņu "Bruins" ceturtajā virknējumā aizstāja zviedrs Karls Soderbergs.

Pēc četrām spēlēm rezultāts Stenlija kausa finālā starp Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins" un Rietumu konferences čempioni Čikāgas "Blackhawks" ir neizšķirts. "Blackhawks" uzvarējusi pirmo un pagaidām pēdējo maču - vispirms 4:3 trešajā pagarinājumā savā laukumā, pēcāk 6:5 pagarinājumā. Savukārt "Bruins" abās uzvarās guvusi divus vārtus - 2:1 pagarinājumā izbraukumā un 2:0.

Visos mačos piedalījies arī latviešu malējais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuram pirmās spēles trešajā pagarinājumā bija izcila izdevība nodrošināt "Bruins" panākumu, tomēr viņu pēdējā brīdī iztraucēja "Blackhawks" aizsargs. Sākotnēji Daugaviņš spēlēja trešajā virknējumā, bet pēdējos mačos - ceturtajā maiņā kopā ar centra uzbrucēju Riču Peverliju un agresīvo Šonu Torntonu.

Tomēr šodien notikušajā Bostonas "Bruins" treniņā ceturtajā maiņā kopā ar Peverliju un Torntonu trenējās zviedrs Karls Soderbergs. 2007. gadā draftētais 27 gadus vecais uzbrucējs "Bruins" pievienojās tikai šās sezonas izskaņā, līgumu parakstot pēc tam, kad kopā ar "Linköping" bija izstājies no Zviedrijas čempionāta izslēgšanas spēlēm.

Soderberga kontā ir sešas spēles "Bruins" rindās. Zviedrs, kurš dzimtenē spēlēja centra uzbrucēja pozīcijā, bet pēc ierašanās Ziemeļamerikā tika pārvietots uz malu, atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Svarīgākais