"Blackhawks" vārtiem bagātā mačā Bostonā izlīdzina finālsēriju

© Scanpix

Cīņā par Stenlija kausu izlīdiznājumu panākusi Čikāgas "Blackhawks", kura ļoti rezultatīvā mačā ar 6:5 pieveica Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas "Bruins". "Bruins" spēles gaitā četras reizes atspēlējās, taču pagarinājumā uzvaras vārtus guva "Blackhawks" aizsargs Brents Sībruks.

Čikāgas „Blackhawks” sastāvā šajā spēlē bija atgriezies Marians Hosa, kurš diezgan negaidīti izlaida iepriekšējo maču, savukārt „Bruins” ceturtajā maiņā kopā ar Riku Peverliju un Šonu Torntonu vietu bija atradis latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Pirmajā periodā gan viņš laukumā bija ļoti maz, jo 12 piespriesto soda minūšu dēļ komandas lielu perioda daļu pavadīja skaitliski nevienādos sastāvos.

„Bruins” gan savas iespējas skaitliskajā vairākumā uzsāka ar nelielu šoku, proti, mazākumā rezultātu atklāja viesi no Čikāgas, kuru rindās izcēlās sezonas vidū piesaistītais Mihals Handzušs. Taču 15. minūtē vairākuma pēdējās sekundēs Peverlijs panāca neizšķirtu pēc tam, kad ripu zonā ļoti pašaizliedzīgi un efektīvi saglabāja aizsargs Endrjū Ferenss.

Otrais periods nekādas pozitīvas emocijas nesagādāja abu komandu vārtsargiem Tūkam Raskam un Korijam Kroufordam, jo ripas viņu vārtos sāka lidot neizskaidrojami bieži. Vispirms divu minūšu laikā Džonatans Teivss un Patriks Keins izkārtoja „Blackhawks” divu vārtu pārsvaru (3:1), tad 50 sekunžu laikā Milans Lucičs un Martins Krīgers apmainījās ar precīziem metieniem (4:2), bet perioda beigās „Bruins” jau otro reizi šonakt realizēja skaitlisko vairākumu (3:4).

„Bruins” trešos vārtus guva Patrīss Beržerons, kurš ir atbildīgs arī par rezultāta izlīdzināšanu trešā perioda sākumā, kad ar ļoti precīzu metienu panāca 4:4. Turpinājumā gan „Bruins” nācās biežāk aizstāvēties nekā uzbrukt, vienā brīdī ripa arī trāpīja pa vārtu pārliktni, un 52. minūtē „Blackhawks” beidzot izmantoja vairākumu (līdz tam brīdim tas nebija izdevies 23 reizes pēc kārtas). Jāgra un Krejči noraidījumi ļāva „Blackhawks” spēlēt piecatā pret trim, un šo iespēju izmantoja Patriks Šārps, trešo reizi spēlē izvirzot vadībā vanagus (5:4). Un arī trešo reizi „Bruins” atrada savā arsenālā ieročus, lai panāktu neizšķirtu – pēc Neitana Hortona atspēles ar pirmo pieskārienu ripu vārtos trieca aizsargs Džonijs Boičaks.

Spēle līdz ar to turpinājās sērijas piektajā pagarinājumā, kurā uzvaru izrāva „Blackhawks” hokejisti. Uzvaras vārtus guva aizsargs Brents Sībruks, kurš raidīja ripu gar pašu vārtu stabiņu un panāca 6:5. Sībruks arī bija tas spēlētājs, kurš guva uzvaras vārtus septītās spēles pagarinājumā pret „Red Wings” konferences pusfinālā.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja nepilnas sešas minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un divus spēka paņēmienus, kā arī pabeidza spēli ar neitrālu lietderības koeficentu. To pašu gan nevar teikt par Zdeno Hāru, Taileru Seiginu un Bredu Maršānu, kuriem visiem lietderības koeficents -3. Hāram gan divas rezultatīvas piespēles.

Šajā mačā, kurš izvērtās par pagaidām rezultatīvāko sērijā, „Bruins” spēja atspēlēties veselas četras reizes, taču iespēja izlīdzināt rezultātu pagarinājumā vairs netika dota, un uz sērijas piekto spēli Čikāgā komandas dosies ar neizšķirtu sērijā 2:2.

Svarīgākais