"Bruins" un Daugaviņš pārņem vadību Stenlija kausa finālā

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas finālsērijs trešajā spēlē uzvaru svinējusi Bostonas „Bruins”, kura ar 2:0 pieveica Čikāgas „Blackhawks” un izvirzījās vadībā sērijā ar 2:1. Kaspars Daugaviņš šajā sev ne pārāk veiksmīgajā spēlē izcēlās ar divām soda minūtēm un vienu metienu pa vārtiem.

Pēc komandu iesildīšanās pārsteidzošas pārmaiņas skāra „Blackhawks” komandu, no kuras sastāva tika izņemts viens no tās līderiem Marians Hosa, bet laukumā devās Bens Smits, kuram šī bija tikai pirmā play-off spēle šosezon. Šāda rotācija tika veikta, jo iesildīšanās laikā Hosam, komandas rezultatīvākajam spēlētājam izslēgšanas spēlēs (15 punkti), neveiksmīgi trāpīja ripa.

Savukārt „Bruins” sastāvā joprojām bija latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tiesa, šoreiz viņam mača sākums neizdevās pārāk sekmīgs. Pirmajiem nepārliecinošajiem izgājieniem laukumā sekoja noraidījums spēles 10. minūtē, kad Daugaviņš ar elkoni iebrauca sejā „Blackhawks” uzbrucējam Endrjū Šo, bet vēlāk arī izšķērdēja ātrā uzbrukuma iespēju. Jācer, ka līgas vadība nesodīs Daugaviņu ar diskvalifikāciju par šo pārkāpumu.

„Bruins” pirmajā periodā nokļuva arī otrā mazākumā, jo spēlēja samērā agresīvi un asi, taču abas reizes izturēja, jo „Blackhawks” uzbrukuma viļņi bez Hosas neizskatījās nemaz tik draudīgi. Mājiniekiem arī padevās veiksmīgs otrā perioda sākums, kad Daniels Paijē un Kriss Kellijs divatā izrādījās aktīvāki par četriem turpat blakus esošajiem „Blackhawks” hokejistiem, un otrās spēles varonis Paijē atklāja rezultātu (1:0).

Perioda vidū noraidījumus jau sapelnīja „Blackhawks”, kuri 10 sekundes bija pat spiesti spēlēt trijatā pret pieciem pretiniekiem. Viņi šīs 10 sekundes nosargāja savus vārtus neskartus, taču lielu prieku „Blackhawks” rindās par šo sasniegumu bija grūti atrast, jo piecas sekundes vēlāk Jaromīrs Jāgrs ar teicamu piespēli gar vārtiem atrada Patrīsu Beržeronu, kurš noslēdza kombināciju un panāca 2:0.

Turpinājumā „Bruins” vārtsargs Tūka Rasks ļoti pārliecinoši apslāpēja visus viesu centienus atspēlēties, taču jāsaka, ka šoreiz Raskam īpaši izcelties neļāva „Blackhawks” vājais uzbrukums. Pats Rasks gan diez vai par to ļoti bēdājās, jo par spīti asumiem un kautiņam pašās spēlēs beigās ( cīņā saķērās Breds Maršāns un Endrjū Šo) „Bruins” uzvarēja ar 2:0 un pārņēmusi vadību finālsērijā.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja sešas minūtes un 30 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu un izpildīja divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnījas divas soda minūtes un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Šī bija arī pirmā spēle finālsērijā, kurā nebija nepieciešams pagarinājums, jo „Bruins” mača gaitā neapšaubāmi bija soli priekšā saviem pretiniekiem, it īpaši milzīgs bija Bostonas pārsvars iemetienos (40:16). Protams, nozīmīga bija Hosas zaudēšana pašā pēdējā brīdī un nelielais apjukums, kas līdz ar to iestājās, taču arī „Bruins” iesildīšanās laikā radās savas problēmas – Zdeno Hāra neveiksmīgi saskrējās ar Milanu Luciču un pieredzējušajam aizsargam tika uzliktas pāris šuves, taču viņš spēlei bija gatavs un izcēlās ar lielāko spēles laiku komandā (gandrīz 26 minūtes).

Arī sērijas ceturtā spēle notiks Bostonā, un tās sākuma laiks paredzēts 3:00 pēc Latvijas laika naktī uz ceturtdienu. Pagaidām "Bruins" ir vadībā ar 2:1 un nav ielaidusi vairāk nekā vienus vārtus septiņās no pēdējās astoņām spēlēm (vienīgais izņēmums ir pirmā spēle Čikāgā).

Svarīgākais