Tenisa rangā bez lielām izmaiņām, Gulbis saglabā 38.vietu

© Scanpix/AFP

Šodien publicēti jaunākie ATP un WTA rangi. Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis saglabājis 38.vietu, bez pārmaiņām jauno nedēļu sagaidījuši arī rangu līderi.

Gulbis saglabā 38.vietu

Ranga galvgalī joprojām vadību saglabā serbs Novaks Džokovičs, kuram seko skots Endijs Marejs un šveicietis Rodžers Federers. Arī pārējie Top 10 tenisisti saglabājuši savas vietas - labāko 10 pulkā ir arī spāņi Davids Ferers un Rafaels Nadals, čehs Tomāšs Berdihs, francūži Žo-Vilfrīds Tsonga un Rišārs Gaskē, argentīnietis Huans Martins Del Potro, kā arī Šveices otrais numurs Stanislass Vavrinka.

Tikmēr karjeras labāko rezultātu sasniedzis Japānas pirmais numurs Kei Nišikori, pakāpjoties par divām pozīcijām un šobrīd ieņemot 11.vietu jaunākajā ranga tabulā. Ievērojams kāpums padevies arī austrālietiem Leitonam Hjūitam, kurš pakāpies par 12 vietām un tagad ieņem 70.pozīciju. Pie nozīmīgākajiem kritumiem jāatzīmē Vācijas sportista Tomija Hāsa atkāpšanās par divām pozīcijām, un šobrīd Hāss ieņem 13.vietu. No labāko 30 sportistu vidus izstumts bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš zaudēja trīs vietas un jaunākajā rangā ieņem 31.pozīciju.

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis rangā saglabā 38.vietu, bet bez jūtamām izmaiņām jauno rangu sagaidījuši arī pārējie Latvijas tenisisti. Jāpiebilst, ka jaunākajā ATP rangā nav iekļauti rezultāti no aizvadītās nedēļas Halles (Vācija) un Londonas (Apvienotā Karaliste) turnīriem, kuri noslēdzās vakar. Vācijā startēja arī Gulbis, bet visā turnīrā triumfēja Rodžers Federers, savukārt Londonas "Aegon Championships" sacensībās uzvaru svinēja Endijs Marejs.

Svarīgākais