Butauts trenēs "VEF Rīga" līdz 2016. gadam

© Romualds Vambuts

Ramūns Butauts līdz 2016. gada pavasarim būs basketbola kluba “VEF Rīga” galvenais treneris, trešdien, 5. jūnijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja kluba direktore Laila Spaliņa. Jaunais līgums noslēgts uz trīs gadiem.

Principiāla vienošanās par sadarbības turpinājumu tika panākta pirms divām nedēļām, savukārt jūnija sākumā puses saskaņoja līguma detaļas. Zināms, ka arī nākamajā sezonā Butautam turpinās palīdzēt Nikolajs Mazurs, ar kuru līgums ir spēkā līdz 2014. gada vasarai, tiesa, klubs sīkāk nekomentē vienošanās detaļas. Paredzams, ka komandā turpinās strādāt Uvis Helmanis, Jānis Gailītis un fiziskās sagatavotības treneris Vidmantas Šlapokas.

"Ramūns Butauts ir viena no kluba panākumu atslēgām, tāpēc esam gandarīti par jauno vienošanos. Esam arī maksimāli ieinteresēti saglabāt esošo treneru kolektīvu," uzsvēra Spaliņa.

Šosezon Butauts un VEF iekļuva Eiropas kausa “Top 16” turnīrā, taču zaudējumi pēdējās divās spēlēs – mājās pret divkārtējo Eiropas kausa ieguvēju “Valencia Basket” un izbraukumā pret divkārtējo Eiropas kausa finālisti “Bilbao Basket” – liedza sasniegt “play-off”. VTB līgā klubs zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Latvijas čempionātā sezonu noslēdza ar 4-1 finālsēriju pār Roberta Štelmahera trenēto Ventspili.

Butauts ir vienīgais ārzemju treneris, kuram izdevies uzvarēt Latvijas čempionātā. 2007. gadā Butauts ar "ASK Rīga" to izdarīja pirmoreiz, tagad - trīs reizes kopā ar VEF. Treneris strādājis arī Lietuvā (Kauņas "Žalgiris" un "Šiauliai") un Ukrainā (Donbasa reģiona klubi Mariupoles "Azovmash" un "Donetsk"). Lielākais panākums gūts Lietuvas U21 izlases priekšgalā, 2005. gadā Argentīnā uzvarot FIBA U21 Pasaules čempionātā.

Kluba nākamā gada kalendāra aprises kļūs skaidrākas jūlija vidū, kad notiks VTB līgas padomes sēde un 2014. gada sezonas izloze. Sanāksmes vieta un laiks vēl nav zināmi.