Vēlas samazināt hokeja izlases trenera Nolana algu

© Romāns Kokšarovs

Rīt Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks sniegs atskaiti par aizvadīto pasaules čempionātu, un pēc tam federācijas valde lems par galvenā trenera Teda Nolana paturēšanu amatā.

Ņemot vērā, ka kanādiešu hokeja speciālists neizpildīja federācijas pasludināto uzdevumu un neiekļuva ceturtdaļfinālā, Kirovs Lipmans uzskata, ka Nolana alga ir jāsamazina - tā federācijas prezidents izteicās sarunā ar laikrakstu Diena.

"Es teikšu tā, ka nebūs viegli pieņemt lēmumu. Iepretim Nolanam ir liela jautājuma zīme," Dienai teica Kirovs Lipmans. "Tomēr divus gadus pēc kārtas pasaules čempionātā izvirzīto uzdevumu Nolans nav izpildījis. Man būs saruna ar viņa aģentu. Šā iemesla dēļ piedāvāšu algas samazinājumu, jo neredzu iemeslu, kāpēc Nolanam maksāt tik lielu summu, ja uzdevums netiek izpildīts."

"Biju neizpratnē, kāpēc uz pēdējo pārbaudes spēli ar Franciju neaizlidoja vairāki vadošie spēlētāji. Vai tad, piemēram, [Jānim] Spruktam vai [Laurim] Dārziņam klubā šosezon bija tik liela slodze, ka viņiem vajadzēja dot atpūtu? Čempionātā ar katru nākamo spēli viņi spēlēja tikai labāk," Lipmans turpināja. "Pret Franciju noteikti vajadzēja pārbaudīt arī vārtsargu Edgaru Masaļski. Man ir prieks, ka Masaļskis patiešām ir īstens savas valsts patriots un raujas laukumā, lai palīdzētu izlasei, taču vēl pirms atbildīgās spēles ar Austriju vajadzēja tikt skaidrībā, vai viņš ir gatavs spēlēt par visiem simts procentiem"

"Sasteigt trenera jautājumu arī nedrīkst. Iespējams, viņa aģents prasīs laiku, lai tiktu skaidrībā par visām niansēm," Lipmans neizslēdza iespēju, ka rītdien vēl varētu nebūt skaidrības par treneru jautājumu. Tikmēr LHF valdes loceklis Andris Deniņš uzskata, ka Nolanam ir jāpaliek amatā: "Treneris ir labs. Lai turpina strādāt!" Līdzīgs viedoklis esot vēl vienam valdes loceklim Valentīnam Bļugeram: "Viņš prata saliedēt komandu grūtā brīdī, un čempionāta gaitā izlases sniegums uzlabojās. Man simpatizē arī Nolana pieeja, ka izlasē ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām vēlas. Tāds ir mans viedoklis, bet liela nozīme jau būs Kirova viedoklim. Viņš tomēr maksā Nolanam algu, tāpēc arī ir tiesīgs pieņemt lēmumu."

Svarīgākais