"Blackhawks" pārliecinoši pieveic "Kings" un panāk sērijā 2:0

© Scanpix

NHL izslēgšanas spēlēs savu otro uzvaru sērijā pret Losandželosas „Kings” izcīnījusi Čikāgas „Blackhawks”, kura pirmo spēles 30 minūšu laikā iemeta četras ripas Džonatana Kvika vārtos, kopā uzvarot ar 4:2. Šī uzvara „Blackhawks” arī ļāvusi sērijā panākt rezultātu 2:0.

Losandželosas „Kings” sastāvā sērijas otrajā spēlē nebija rodams Maika Ričardsa vārds, par kura nespēlēšanu tika izlemts tikai pēc pirmsspēles iesildīšanās. Viņa vietu sastāvā ieņēma Tailers Tofoli. Tikmēr „Blackhawks” sastāvā nekādu izmaiņu nebija, un viņi spēli uzsāka ļoti agresīvi un ar izteiktu sportisko niknumu, kas ļāva izvirzīties vadībā jau spēles otrajā minūtē, kad precīzs bija Endrjū Šo.

Turpinājumā „Kings” gan spēja izlīdzināt spēles gaitu un pat uz brīdi pārņemt iniciatīvu, taču pirmā perioda beigās Marians Hosa ātrajā uzbrukumā atspēlēja ripu aizsargam Brentam Sībrukam, kurš rezultāta starpību dubultoja (2:0). Ar to gan „Kings” problēmas ne tuvu nebija beigušās, jo otrajā periodā viņi pirmoreiz nokļuva mazākumā (pirms tam „Kings” neizmantoja divus vairākumus), un tajā viņu aizsargi vārtu priekšā nenosedza Braienu Bikelu, kurš ar atkārtotu metienu panāca jau 3:0.

Brītiņu vēlāk, spēles 30. minūtē, ātrajā uzbrukumā divi pret viens aizskrēja Mihals Handzušs un Patriks Šārps, no kuriem pirmais izvēlējās nevis veikt piespēli, bet gan pats raidīt ripu vārtos, panākot „Kings” jau pavisam neglaimojošo 4:0. Šie gan izrādījās Losandželosas vārtsarga Džonatana Kvika pēdējie ielaistie vārti, jo iepriekšējo „Kings” spēļu varonis tika nomainīts. Ar šīm pirmajām 30 minūtēm bija pārtrūkusi arī Kvika 34 play-off spēļu sērija, kurā viņš spēlē nebija ielaidis vairāk par trim ripām.

Viņa aizvietotājs Džonatans Bernjē, kuram šis bija pirmais šo play-off iznāciens laukumā, atvairīja visus deviņus „Blackhawks” metienus, un „Kings” vēl centās kaut ko mainīt spēles gaitā - Džefs Kārters vienus vārtus atguva otrā perioda beigās, Tofoli panāca 2:4 trešā perioda beigās, taču par mača uzvarētāju lielas šaubas neradās jau labu laiku pirms beigu sirēnas.

Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis jau 2:0 „Blackhawks” labā, bet „Kings” šajās izslēgšanas spēlēs astoņās izbraukuma spēlēs piedzīvojusi septiņus zaudējumus. Losandželosai par laimi, sērija turpināsies viņu mājas arēnā, kur „Kings” uzvarējusi jau 14 spēlēs pēc kārtas.