Palameikai 58.61 metrs un 6. vieta Dimanta līgas posmā Jūdžinā

Latvijas rekordiste šķēpmešanā Madara Palameika (64.51) izcīnījusi sesto vietu Dimanta līgas posmā, kas norisinās Jūdžinā (ASV), vēsta sacensību organizatori.

Sacensības Palameika sāka ar 57.74 metrus tālu metienu, bet nākamajā mēģinājumā to uzlaboja gandrīz par metru – 58.61. Nākamie četri metieni mūsu šķēpmetējai netika ieskaitīti, tādejādi latviete ieņēma sesto vietu astoņu dalībnieču konkurencē.

Uzvaru ar jaunu sacensību rekordu izcīnīja vāciete Kristīne Obergfola, kura ceturtajā mēģinājumā sasniedza 67.70 metrus. Otro vietu ieņēma amerikāniete Kimberlika Mikla (63.80), bet trijnieku ar savu sezonas labāko rezultātu noslēdza Dienvidāfrikas vadošā šķēpmetēja Sanete Viljoena (63.00). Sezonas līdere Marija Abakumova (69.34) Jūdžinā spēja uzrādīt tikai piekto labāko rezultātu (60.29).

Pēc nedēļas Palameika un vēl divas Latvijas šķēpmetējas Sinta Ozoliņa - Kovala un Līna Mūze piedalīsies Dimanta līgas nākamajā posmā, kas norisināsies Romā (Itālija). Tā būs pirmā reize vēsturē, kad Dimanta līgā vienlaikus startēs uzreiz trīs Latvijas šķēpmetējas. Pirms divām dienām Ozoliņa – Kovala uzvarēja "Rīgas kausos", sasniedzot jaunu personisko rekordu (64.38), kas tikai par 13 centimetriem atpaliek no Palameikai piederošā Latvijas rekorda. Ozoliņas – Kovalas rezultāts sezonas rangā viņai dod ceturto vietu aiz Marijas Abakumovas, Kristīnes Obergfolas un Huihujas Ļu. Palameika sezonas rangā ir 13.vietā (60.92), Mūze – 28. (58.59).

Svarīgākais