Nolans: Daudzi nezina, kam šie vīri gājuši cauri

© Romāns Kokšarovs

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans intervijā "Sporta Avīzei" atklājis, ka, neskatoties uz sarežģīto sagatavošanās ciklu, viņš ir pateicīgs spēlētājiem par parādīto sniegumu pasaules hokeja čempionātā Zviedrijā un Somijā.

Latvijas valstsvienība ieguva 11.vietu, uzvarot Slovākijas un Francijas izlases, bet piekāpjoties Krievijai, ASV, Austrijai, Vācijai un Somijai (papildlaikā).

Nolans norādīja, ka izlase gan sagatavošanās laikā, gan arī čempionāta gaitā ir vēl vairāk attīstījusies un saspēlējusies. Labāki kļuva gan atsevišķi spēlētāji, gan komanda kā veselums. Lai gan dažādu iemeslu dēļ izlasei nevarēja palīdzēt virkne hokejistu, tomēr tie, kas devās uz pasaules čempionātu, pelnījuši uzslavas un parādīja labu spēli.

Izlases galvenais treneris īpaši izcēla tos spēlētājus, kuri cīnījās, neskatoties uz savainojumiem. Runājot par spēli pret Austrijas valstsvienību, Nolans aizstāvēja hokejistus: "Daudzi nezina, kam šie vīri gājuši cauri, lai pārstāvetu savu valsti. Daudzi varēja loģisku apsvērumu dēļ atteikties no dalības izlasē, tostarp Edgars (Masaļskis), bet viņš centās. (...) Manuprāt, mēs saskaitījām vienpadsmit spēlētāju, kuriem bija trauma un pamatoti varēja nespēlēt. Tomēr spēlētāji vīrišķīgi cīnījās."

Nolans uzsvēra arī savu palīgu nopelnus un profesionalitāti. Par Artūru Irbi treneris sacīja: "Viņa zināšanas par Latvijas hokeju un pieredze ir neatsverams ieguvums. Iegūt tādu cilvēku treneru korpusā, kāds ir Artūrs Irbe, ir ļoti nozīmīgi. Kad viņš runāja, spēlētāji patiesi klausījās. Esmu gandarīts, ka viņš bija ar mums. Atceros Irbi vēl no NHL laikiem, iepazinu viņu kā pieklājīgu un inteliģentu vīru, kāds viņš ir šobrīd."

Pilnā intervija ar Tedu Nolanu lasāma šodienas "Sporta Avīzē".

Svarīgākais