Gulbis paceļas uz 39. vietu ATP rangā

© Scanpix

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis pēc divu gadu pārtraukuma atgriezies labāko 40 tenisistu sabiedrībā, 20. maija ATP reitingā ieņemot 39. vietu. Pirmo reizi vienspēļu rangā savu vārdu var atrast Jānis Podžus.

Gulbis atgriežas Top 40

3. kārtas sasniegšana Romas "Masters 1000" turnīrā Top 40 ļāvusi atgriezties Ernestam Gulbim, kurš šonedēļ pakāpies septiņus pakāpienus un ieņem 39. vietu. Labāko 40 pulkā Gulbis pēdējo reizi bija 2011. gada aprīlī, kad atradās 33. vietā. Gulbja rekords ir 21. vieta, kas sasniegta 2011. gada februārī. Vienspēļu rangā šodien debitēja Jānis Podžus, kuram 1858. vieta.

Pirmajā desmitniekā ir divas izmaiņas. Uz ceturto vietu pēc Romas titula aizstāvēšanas pacēlies Rafaels Nadals, kuram tas ir būtiski "French Open" izsēšanas sakarā. 10. vietā pēc nedēļas pārtraukuma atgriezies Janko Tipsarevičs, kuram pār Stanislasu Vavrinku gan ir tikai 10 punktu pārsvars. Pirmais arvien Novaks Džokovičs, trijniekā vēl arī Endijs Marejs un Rodžers Federers.

Jaunu karjeras rekordu ar 26. vietu pēc Romas pusfināla sasniedzis Benuā Pērs. Francūzim 10 vietu kāpums. Jauns rekords ar 23. vietu arī Ježijam Janovičam.

Pirmajā simtniekā lielākais kāpums padevies Izraēlas tenisistam Dudi Selam, kurš pēc uzvaras Busanas "Challenger" uzlidojis 22 vietas, ieņemot 88. pozīciju. Bordo "Challenger" uzvarējušais Gaels Monfīss arvien spiests samierināties ar dzīvi ārpus Top, ieņemot 109. vietu.

Svarīgākais