Pusfinālā iekļūst arī Somija

Šovakar Helsinku Hartwall Arena ceturtdaļfināla spēli aizvadīja laukuma saimnieki somi, kas ar 4:3 pārspēja Slovākijas hokejistus.

Mača gaitā mājinieki nonāca vadībā ar 3:0, taču slovāki rezultātu izlīdzināja, bet trešā perioda vidū uzvaras vārtus guva Juhamati Āltonens. Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli maču noslēdza Petri Kontiola.

Jau mača otrajā minūtē Somijas izlases hokejistiem izdevās atklāt mača rezultātu, kad no zilās līnijas precīzs bija aizsargs Osi Vēnenens. Arī perioda turpinājumā nedaudz aktīvāki bija somi, perioda desmitajā minūtē slovāku vārtos stāvošo Rastislavu Staņu individuāli apspēlējot un 2:0 panākot Petri Kontiolam. Īsi pirms perioda izskaņas Kontiola izdevās gūt vēl vienus vārtus, periodam noslēdzoties jau ar 3:0 somu labā.

Otrās trešdaļas ievadā iniciatīva piederēja slovākiem, kas jau visnotaļ drīz to pārvērta vārtu guvumā, no zilās līnijas Anti Rāntu pārspējot Mihelam Miklīkam. Perioda turpinājumā slovāki pretinieku uzbrukumu bija veiksmīgi neitralizējuši. Trešdaļas otrajā pusē lielisku izdevību gūt vārtus neizmantoja Libors Hudāčeks, taču vien mirkli vēlāk 2:3 ar metienu no zilās līnijas panāca Andrejs Sekera.

Neizšķirtu slovākiem izdevās panākt vien 30 sekundes pēc trešā perioda sākuma, kad vārtu priekšā precīzi nospēlē Tomāšs Surovijs. Mača turpinājumā labas vārtu gūšanas iespējas radās abām komandām, taču vārtus perioda devītajā minūtē guva somi, kad pirmais pie vārtu priekšā atlēkušās ripas nonāca Juhamati Āltonens.

Slovākiem bija atlikušas vairāk nekā 11 minūtes, lai atspēlētos, taču lielisks Somijas izlases vārtos bija Anti Rānta. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām slovāki uzsāka spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču arī tas nepalīdzēja pietuvoties pusfinālam, uzvaru mačā ar 4:3 izcīnot Somijai.

Somijas izlases pretiniece pusfinālā tiks noskaidrota šovakar, kad pēdējā ceturtdaļfināla spēlē spēkiem mērosies Zviedrijas un Kanādas hokejisti.

Svarīgākais