Indrašis: Visi gaidīja, ka nu tik metīšu iekšā

© Romāns Kokšarovs

„Nospēlējām labi, centāmies neatdot somiem iniciatīvu, paši arī centāmies veidot momentus. Jā, viņi izdarīja vairāk metienu, taču spēle kopumā bija skatāma. Domāju, ka līdzjutējiem patika,” uz Latvijas izlases sniegumu pēdējā pasaules čempionāta mačā Helsinkos atskatījās mūsu valstsvienības uzbrucējs Miks Indrašis.

„Pirmajā periodā nopelnījām četrus divu minūšu sodus, tas spēli nopietni sarežģīja. Pret tādu komandu tas ir par daudz. Galvenais, ka noraidījumi bija diezgan tizli – neviennozīmīgi. Jā, viņi spēlēja savās mājās, un no viņiem tika gaidīts daudz… Punktu izcīnījām, par vienu vietu augstāk pakāpāmies. Izgājām ar domu cīnīties par uzvaru, nevēlējāmies palikt aiz frančiem,” uz spēli pret somiem atskatījās Miks Indrašis, kuram, kā pats atzīst, šis nebija tas labākais turnīrs. „Nospēlēju vāji… Jutu spiedienu, visi gaidīja, ka nu tik metīšu iekšā, bet nav nemaz tik viegli. Nobraukāju ar barankām, vienu piespēli dabūju, bet gribējās vairāk,” atzina Indrašis.

Daudzi hokeja līdzjutēji no Mika joprojām gaida ko līdzīgu, kas viņam izdevās Kontinentālās Hokeja līgas spēlē pret „Lokomotiv”, un pēc turnīra Helsinkos viņš atzīst, ka iespējas bijušas arī šeit. „Iespējas bija, arī doma par to bija, bet negribējās riskēt. Tas ir viens moments, kurš ir jājūt. Nav jau tik vienkārši, bija tādas septiņdesmit procentu iespējas, bet ne simtprocentīgas,” klāstīja Indrašis.

„Atmosfēra bija lieliska, komanda bija ļoti laba. Tedam bija izdevies izveidot saliedētu kolektīvu, bijām gatavi sisties viens par otru,” pauda hokejists. Par sliktāko spēli čempionātā uzbrucējs nosauc cīņu pret Krieviju. „Šajā spēlē īsti netikām galā ar treneru doto uzdevumu izpildi. Arī pašam bija jānospēlē labāk. Otra slikta spēle bija pret austriešiem. Jā, viņiem sakrita, taču mums bija jāsamet pretī,” pārliecināts ir Indrašis. Par labākajām spēlēm čempionātā hokejists dēvē cīņas ar Franciju un Somiju.

Svarīgākais