Izlases treniņā labs noskaņojums, mājup devies Jučers

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pēdējo treniņu pirms vakarā gaidāmā mača ar Somijas izlasi. Uz ledus šorīt bija viena daļa komandas, bet Helsinkus jau pametis Māris Jučers, kura ģimenē šajās dienās gaidāms pieaugums.

Jau vēstīts, ka vakar mūsu vīri nosargāja vietu pasaules čempionāta Elites grupā, tāpēc šorīt varēja būt labā noskaņojumā. Lai gan „Hartwall Arena” šodien bija ieradušies visi mūsu izlases hokejisti, uz ledus treniņu iznāca vien daļa. „Labi pazīstam Somijas komandu, nekādu noslēpumu nevar būt. Mums jācenšas spēlēt gudri, cieši, tad iespējas būs,” pēc nodarbības teica Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Šovakar spēlei tiks pieteikts Koba Jass, kurš aizstās vienu no vakar spēles pieteikumā ierakstītajiem.

Vārtus arī pret Somijas izlasi sargās Kristers Gudļevskis, bet kā otrais vārtsargs mačam tiks pieteikts Edgars Masaļskis. Vakar pēc spēles ar Franciju mājup devies Māris Jučers, kura ģimenē šajās dienās gaidām pieaugums. „Kristers spēlē labi, komanda viņam uzticas. Domājams, ka par paveikto šajā čempionātā viņš pa īstam apjautīs pēc pāris mēnešiem, taču šobrīd viņš izskatās labi,” pauda Nolans.

Treneru sacensībās uzvar Irbe

Noskaņojums pirms mača ar somiem mūsējo nometnē ir pacilāts, par ko liecina arī treneru labais noskaņojums. Kamēr spēlētāji grieza ledu vienā treniņu halles galā, treneri sacentās savās improvizētās sacensībās – ripas mešanā pa vārtu stabiņiem. Sacensības bija tik sīvas, ka vienā no epizodēm Koba Jass pat bija spiests sazināties ar video tiesnesi, lai tas izvērtē tā brīža situāciju. Uzvaru šajās sacensībās svinēja Artūrs Irbe, kurš finālā pārspēja valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu.

Svarīgākais