Freibergs un Gudļevskis cer uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā

Latvijas hokeja izlase šodien pasaules čempionātā pieveica Franciju (3:1) un beidzot pameta pēdējo vietu grupā. Latvija vēl joprojām saglabā izredzes arī uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, un Latvijas valstsvienības spēlētāji Ralfs Freibergs un Kristers Gudļevskis cer, ka to izdosies sasniegt.

"Domāju, ka šajā turnīrā jau ir pierādīts, ka jebkura komanda var uzvarēt jebkuru. Mums tagad tikai ir jāatpūšas un jāsagatavojas rītdienai. Domāju, ka līdz šim esam spēlējuši diezgan labi. Varbūt ne pirmo spēli, bet otro, trešo, ceturto maču aizvadījām patiešām labi, un domāju, ka tajās spēlēs bijām pelnījuši vismaz kādus punktus. Protams, ieguvām punktus no Slovākijas. Pret Austriju spēlējām slikti - tas nebija mūsu mačs. Šī spēle bija tāda pati kā otrā, trešā un ceturtā, spēlējām labi un tāpēc uzvarējām," sacīja Jānis Sprukts.

"Jā, protams, ka esam vīlušies. Pirmkārt, tāpēc, ka zaudējām, un, otrkārt, tāpēc, ka nedomāju, ka aizvadījām ļoti labu spēli. Nespēlējām tā, kā mums vajadzēja spēlēt," sarūgtināts bija franču uzbrucējs Lorāns Menjē. "Trešajā trešdaļā mums bija lielais vairākums, un tas bija spēles lielais moments. Diemžēl Latvija to izturēja. Viņi vēlāk atrada caurumu un guva trešos vārtus," teica Francijas izlases kapteinis Vensāns Bašē. "Rītdienas spēle mums būs ļoti svarīga. Mums ir jāparāda sava īstā seja."

"Tā mums ne pavisam nebija skaista spēle, jo vienkārši gribējām uzvarēt - neskatoties, kā mēs to darām. Tā mums bija "būt vai nebūt" spēle, un spēlējām tik labi, cik varējām. Un, paldies Dievam, uzvarējām," sacīja Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs. Pēcāk Ralfs pēc žurnālista jautājuma atgādināja, ka Latvijai vēl ir izredzes arī izkļūt no grupas: "Mums rīt ir spēle pret Somiju. ja uzvarēsim viņus, tad spēlēsim ceturtdaļfinālā. Tad mums būs deviņi punkti, kas ir ceturtdaļfināla robežlīnija - vēl esam dzīvi."

"Bija jauki izcīnīt šo uzvaru, lai tiktu pie iespējas palikt augstākajā divīzijā. Jo īpaši, ja uzvarēsim Somiju, mums vēl ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā," apmierināts pēc spēles bija arī Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis. "Domāju, ka mums bija diezgan laba iespēja [izkļūt no grupas], un mēs to šodien sabojājām - domāju, ka varējām uzvarēt spēli, ja būtu tai piegājuši pareizā veidā. Ja pirmie gūtu vārtus, tas droši vien būtu mainījis spēles gaitu. Domāju, ka tas vairs nebūs atkarīgs no mums, vai iekļūsim ceturtdaļfinālā," teica Francijas izlases uzbrucējs Saša Treijs.

Svarīgākais