Nolans veicis izmaiņas uzbrucēju trijniekos, vārtos Gudļevskis

© Romāns Kokšarovs

Latvijas hokeja izlase šovakar Helsinkos aizvadīs pasaules čempionāta svarīgāko cīņu, par palikšanu Elites divīzijā tiekoties ar Francijas valstsvienību. Komandas treneri pirms spēles veikuši nopietnas izmaiņas uzbrucēju trijniekos, izmaiņas nav veiktas vien pirmajā maiņā.

Latvijas izlase šorīt aizvadīja vieglu ieslidošanās treniņu pirms pulksten 16.15 gaidāmā mača ar Franciju, kas Latvijas izlasei ir „būt vai nebūt” cīņa. Vārtus arī šovakar sargās pasaules čempionātu debitants Kristers Gudļevskis, bet kā otrais spēlei tiks pieteikts Māris Jučers.

Nopietnas izmaiņas veiktas uzbrucēju trijniekos. Kā pēc rīta treniņa pastāstīja Teds Nolans, tad ierasts paliks vien pirmais uzbrucēju trijnieks, kurā ierasti spēlēs Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis. Sastāvā pēc viena mača izlaišanas atgriezīsies Zemgus Girgensons, kurš spēlēs kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Miku Indraši. Trešā un ceturtā maiņa izskatīsies sekojoši: Gints Meija - Andris Džeriņš – Roberts Jekimovs, Juris Štāls - Armands Bērziņš – Vitālijs Pavlovs. Spēlei tiks pieteikti arī Koba Jass un Agris Saviels.

Šīvakara spēlei ir liela nozīme, un spēlētāji to saprot, apstiprina Nolans. „Jā, visi saprot, cik šis mačs ir nozīmīgs. Vakar mums bija sapulce, kurā runājām par to, kā jāgatavojas šādām spēlēm. Puiši tiešām apzinās šīs spēles nozīmīgumu,” klāstīja Nolans.

Helsinkos ieradies arī Oskars Bārtulis, bet uz Rīgu devies LHF prezidents Kirovs Lipmans… Uz mača sākumu gan viņš būšot atpakaļ.

Svarīgākais