IIHF spēka rangā Latvija pakāpusies uz 11. vietu

© Romāns Kokšarovs

Pēc pasaules čempionāta pirmajām četrām spēļu kārtām Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publicējusi izlašu jaunāko spēka rangu. Pirmo vietu saglabā pārsteidzošā Šveice, savukārt Latvija pēc slovāku pieveikšanas pakāpusies par četrām vietām uz 11. pozīciju.

Ranga sastādītāji pievienojuši izlasēm jocīgus komentārus. Mūsu izlase raksturota sekojoši: "Dārziņš nocirta Slovākiju kā bebrs nogāž koku", savukārt pie Krievijas izlases redzama atzīme "cenzēts".

Savukārt nopietnāk jāskatās uz spēka ranga izmaiņām, jo tās notikušas daudzmaz atbilstoši izlašu parādītajiem sportiskajiem rezultātiem. Pēc sensacionālā zaudējuma pret frančiem Krievija no otrās vietas nokritusi uz 8. pozīciju, bet Francija no desmitās vietas pacēlusies uz 6. pozīciju. Pēc uzvarās pār slovākiem (5:3) Latvija pametusi diskomfortablo priekšpēdējo vietu un pacēlusies uz 11. pozīciju. Mūsu nākamā pretiniece Vācija tagad ir blakus, vienu vietu augstāk. Grupu spēlēs atlikušas trīs kārtas, tādējādi lietu kārtība vēl mainīsies.

Svarīgākais