"Blackhawks" un "Senators" iekļūst otrajā kārtā, "Penguins" sagrauj "Islanders"

Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēļu otrajā kārtā iekļuvušas Čikāgas „Blackhawks” un Otavas „Senators” vienības, kuras no cīņas par Stenlija kausu ar sagrāvēm izslēdza attiecīgi „Wild” (5:1) un „Canadiens” (6:1) komandas.

Savukārt Pitsburgas „Penguins” iedevusi pamatīgu sauso „Islanders” hokejistiem, pieveicot tos ar 4:0 un atgūstot vadību sērijā (3:2).

Šās sezonas Prezidenta kausa ieguvēja Čikāgas „Blackhawks” ar skaistu un pārliecinošu uzvaru savās mājās (5:1) izbeigusi Minesotas „Wild” sezonu, esot pārāki izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā ar 4:1.

Rezultāts šajā mačā tika atklāts 16. minūtē, kad precīzs bija Mariana Hosas metiens. „Wild” vairs nebija kur atkāpties, taču pavisam bezcerīga situācija kļuva mača vidū, 31. minūtē, kad čikāgieši pēc Endrjū Šo vārtu guvuma nokļuva vadībā jau ar 4:1. Trešajā periodā ar vārtiem vairākumā atzīmējās arī Patriks Šarps, Hosa ar piespēli nopelnīja savu trešo rezultativitātes punktu mačā (2+1), un „Wild” hokejisti varēja doties atvaļinājumā no NHL.

Otavas „Senators” turpina izbaudīt Kreiga Andersona, kurš izlaida lielāko regulārās sezonas daļu, atrašanos savos vārtos, šonakt ar 6:1 sagraujot Monreālas „Canadiens”. Šī uzvara bija jau ceturtā „Senators” sērijā, un ļāvusi Otavas komandai iekļūt nākamajā kārtā.

Kreigs Andersons Monreālā notiekošajā spēlē atvairīja 33 no 34 metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, kamēr viņa uzbrucēji ar lielāko prieku izmantoja „Canadiens” pamatvārtsarga Kerija Praisa prombūtni savainojuma dēļ un viņa aizvietotāja Petera Budaja (pirmā reize play-off spēles sākumsastāvā) vārtos sameta veselas sešas ripas, četras no tām nevienādos sastāvos (trīs vairākumā, vienu mazākumā). Ar trim rezultativitātes punktiem izcēlās Eriks Kondra.

Līdz ar to jaunās „Canadiens” komandas līdz šim veiksmīgā sezona (ieņemts Ziemeļaustrumu divīzijas tronis) ir noslēgusies, un viņi var tikai domāt, kā viss būtu izvērsies, ja izslēgšanas spēlēs savainojumus nebūtu guvis jau pieminētais Praiss, uzbrucēji Braiens Džionta, Larss Ellers, Brendans Prusts, Raiens Vaits... Tiesa, arī „Senators” lielāko sezonas daļu mocījās ar varākiem līderu savainojumiem.

Savukārt Pitsburgas „Penguins” un Ņujorkas „Islanders” sērijā jau trešo reizi vadībā izvirzījušies „Penguins”, kuri šonakt saviem pretiniekiem vārtus gūt neļāva. Tomašs Vokūns atvairīja ikvienu no 31 „Islanders” hokejista metiena pa saviem vārtiem, bet otrajā periodā Kenedija (izgājiens viens pret vienu), Mareja (Nabokova kļūda Ņujorkas vārtos) un Krosbija (izcila individuālā meistarība ātrajā uzbrukumā) vārtu guvumi sešu minūšu intervālā nodrošināja „Penguins” pārākumu.

Trešajā periodā Kriss Letangs vairākumā guva arī ceturtos vārtus, un mačs tā arī noslēdzās – 4:0, bet rezultāts sērijā kļuvis 3:2.

Svarīgākais