IIHF spēka rangā Latvija noslīdējusi uz priekšpēdējo vietu

© Romāns Kokšarovs

Pēc pasaules čempionāta pirmajām trijām spēļu kārtām Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publicējusi izlašu jaunāko spēka rangu.

Pirmajā vietā pārsteidzoši izvirzījusies Šveice, nobīdot līdzšinējo līderi Krieviju uz otro pozīciju, savukārt Latvija atkritusi uz priekšpēdējo (15.) vietu.

Ranga sastādītāji pievienojuši izlasēm amizantus komentārus, kurus nevajadzētu vērtēt sevišķi nopietni. Savukārt nopietnāk jāskatās uz spēka ranga izmaiņām, jo tās notikušas daudzmaz atbilstoši izlašu parādītajiem sportiskajiem rezultātiem. Dažas izlases attaisnojušas prognozes pirms čempionāta, it īpaši Slovēnija un Krievija. Lielākais pārsteigums ir Šveice, kas pirmajās trīs spēlēs apspēlēja zviedrus, kanādiešus un čehus, spēka rangā paceļoties no sākotnējās devītās vietas uz neticamo 1. vietu. Tikmēr mūsu Latvijas izlase ir viena no tām komandām, kas nav attaisnojusi ranga sastādītāju cerības - pēc trim zaudējumiem pirmajos trīs mačos Latvija no divpadsmitās vietas noslīdējusi uz 15. pozīciju. Grupu spēlēs vēl atlikušas četras kārtas, tādējādi lietu kārtība vēl mainīsies.

Svarīgākais