Nolans: Mačs pret Austriju ir līdz šim svarīgākais čempionātā

© f64

Latvijas hokeja izlase šorīt aizvadīja pēdējo treniņu pirms pievakarē gaidāmās spēles ar Austriju. Izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc treniņa, kurā piedalījās tikai daļa spēlētāju, pauda, ka šīsdienas spēle ir līdz šim svarīgākā šajā čempionātā.

Šorīt uz ledus bija tikai daļa Latvijas izlases spēlētāju. Teda Nolana un Toma Kūlena vadībā slidoja visi trīs vārtsargi Edgars Masaļskis, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis, kā arī 14 laukuma spēlētāji – Ronalds Ķēniņš, Roberts Jekimovs, Koba Jass, Juris Štāls, Andris Džeriņš, Gints Meija, Zemgus Girgensons, Aleksejs Širokovs, Vitālijs Pavlovs, Ralfs Freibergs, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons un Georgijs Pujacs. Pēdējais mačā pret ASV guva savainojumu, kura dēļ izlaida vakardienas treniņu. Šorīt Georgijs uz ledus bija, taču ledu atstāja viens no pirmajiem.

„Saprotam šī vakara spēles svarīgumu. Pirmajās divās čempionāta spēlēs sniegums ir uzlabojies, bet skaidrs, ka šīvakara spēle ir līdz šim svarīgākā čempionātā. Būsim reāli, lai apspēlētu Krieviju, mums ir jābūt labākajā sastāvā, turklāt nepieciešama veiksme. Ja šovakar spēlēsim savu labāko spēli, tad mums ir jāuzvar,”

Teds Nolans jau vakar atklāja, ka pirmā uzbrucēju maiņa arī mačā ar Austriju paliks nemainīga (šorīt netrenējās neviens no šī trijnieka). Šorīt treneris vēl nevarēja nosaukt spēlētājus, kuri tiks atstāti malā, taču izmaiņas būs. Laukumā dosies Koba Jass, apstiprināja Nolans. Pagaidām nav skaidrības par Pujaca došanos laukumā, taču ir zināms, ka mūsu izlases vārtus arī šovakar sargās Edgars Masaļskis.

Komandu uz laiku pametis Artūrs Irbe, iemesls – ģimenes apstākļi, taču komanda cer, ka jau tuvākajās dienās viņš atgriezīsies Helsinkos. „Viņš vakar aprunājās ar Edgaru, domāju, ka šajā ziņā problēmu nebūs,” īsi teica Latvijas izlases galvenais treneris.

Spēles Latvija – Austrija sākums pulksten 16:15, tiešraide kanālā TV3.

Svarīgākais