Latvija ielaiž četrus vārtus pēc kārtas un zaudē ASV

© Romāns Kokšarovs

Otro zaudējumu 2013. gada pasaules čempionātā hokejā šovakar piedzīvoja Latvijas valstsvienība, kas 22. minūtē pēc aizsarga Artūra Kuldas metiena izvirzījās vadībā, taču turpinājumā ielaida četrus bezatbildes vārtus un atzina ASV pārākumu - 1:4.

Lai gan Latvijas izlase spēli sāka aktīvāk nekā sāncenši, pirmo metienu mūsējie izdarīja tikai astotajā minūtē, kad sāncenšu vārtus pēc izturēta mazākuma apdraudēja Andris Džeriņš. Vēlāk pēc amerikāņu uzbrucēja Drjū Leblāna metiena no vārtu priekšas ripa aizslīdēja tikai dažus centimetrus garām Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem, bet 16. minūtē vēl lieliskāka iespēja bija latviešu kapteinim Laurim Dārziņam.

Pēc Mārtiņa Cipuļa piespēles Dārziņš izrāvās vienatnē pret ASV vārtsargu Benu Bišopu. Uzbrucējs neapspēlēja, bet meta labajā stūrī, tomēr Bišops Dārziņa nodomus atšifrēja. Tāpat viņš tika galā ar Jāņa Sprukta raidījumu no vārtu priekšas. Taču 22. minūtē Latvija beidzot guva pirmos vārtus čempionātā un izvirzījās vadībā.

1:0 ar teicamu plaukstas metienu panāca aizsargs Artūrs Kulda, kuram tas bija pirmais rezultatīvais trāpījums čempionātā. Moments radās pēc labas Sprukta piespēles no laukuma labā stūra. Tādējādi mūsējie guva vārtus pēc piecu spēļu pārtraukuma, un sausā sērija pārtrūka pēc 297 minūtēm un 16 sekundēm.

Diemžēl mūsējo prieki ilga tikai minūti - pēc cīņas izveicīgākais vārtu priekšā bija Tims Steipltons, un rezultāts kļuva 1:1. Turklāt pagāja vēl divas minūtes, un vadībā atradās ASV hokejisti. Vairākumā vārtu priekšā ļāvām metienu izdarīt Deividam Mosam, un viņš nekļūdījās, trāpot tālajā stūrī - 2:1. Vēl pēc minūtes Kreigs Smits no šaura leņķa trāpīja pa Masaļska sargāto vārtu stabiņu.

Noslēdzošās trešdaļās ceturtajā minūtē atkal uzdevumu augstumos bija Sprukts, pēc kura piespēles vienatnē pret Bišopu izrāvās Cipulis. Arī viņš meta labajā stūrī, un arī viņa raidīto ripu amerikāņu vārtsargs tvēra. Par momentu izšķērdēšanu bija jāsamaksā 51. minūtē, kad vairākumā pirmais pie atlēkušās ripas bija Bobijs Batlers - 3:1. Spēles gala rezultātu 53. minūtē uzstādīja Mets Hanviks, Masaļski pārspējot ar metienu no zilās līnijas.

Latvijai otrais zaudējums divās dienās - 1:4. Par labāko tika atzīts vienīgos vārtus guvušais Kulda. Tagad sekos brīvdiena, bet otrdien 16:15 spēle pret Austriju.

 

Svarīgākais