Girgensons izlasē debitēs jau šovakar, nespēlēs Meija

© Sportacentrs.com

Jaunais latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kurš pasaules čempionāta norises vietā Helsinkos ieradās vien šodien dienas vidū, Latvijas izlases rindās debitēs jau šovakar.

Jau vēstījām, ka Girgensons Helsinkos ieradās svētdien dienas vidū, taču jau šovakar dosies laukumā izlases rindās. Lai gan iepriekš šāda informācija tika noliegta, pavisam īsi pirms mača, ar ASV sākuma kļuvis zināms, ka viņš tomēr spēlēs. Treneri Zemgu iekļāvuši otrajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Miku Indraši. Ārpus spēles pieteikuma Teds Nolans atstājis Gintu Meiju.

Ja treneris Teds Nolans izteiks vēlmi, lai tu spēlē jau šovakar, vai būsi gatavs? „Šķiet, ka tas jau ir izlemts - nespēlēšu. Tas būtu diezgan pasmagi, īpaši pret amerikāņiem, kuri spēlē fizisku spēli,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien teica Girgensons. „Esmu diezgan labā formā, esmu zaudējis svaru, bet uz ledus to īpaši nejūtu,” piebilda hokejists.

Šīs sezonas Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs latvietis, kuram ir tikai 19 gadi, piedalījās 61 spēlē, gūstot sešus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Kaldera kausa izcīņā Girgensonam izdevās gūt trīs vārtus trijās čempionāta spēlēs, kļūstot par Ročesteras „Americans” komandas labāko snaiperi.

Svarīgākais