Dārziņš: "Nav laika meklēt vainīgos"

© Sportacentrs.com

„Jo ilgāk spēsim noturēt līdzīgu rezultātu, jo lielāka iespēja, ka svaru kausi varētu gāzties uz mūsu pusi.

Daudz spēkus atņēma lielais mazākums, mēģinājām kaut ko glābt, bet laukums pretiniekam kļuva plašāks, brīvāks, un viņi to izmantoja, iemetot vēl,” uz maču pret Krieviju atskatījās Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš.

Dārziņa uzbrukuma trijnieks (kopā ar Mārtiņu Cipuli un Jāni Spruktu), kurš ir mūsu izlases galvenais spēks vairākumā, kā pirmais devās uz ledus arī mazākumā. „Sanāca, ka uz ģērbtuvēm bija jādodas Armandam (Bērziņam) un trenera ieceres nedaudz pajuka. Turpmāk jau spēlējām pēc rotācijas principa,” šo jautājumu komentēja Lauris Dārziņš.

Vairākumā Latvijas izlase dabūja uzspēlēt tikai spēles beigās. Vai spēlētājiem jābūt aktīvākiem? „Jā, par to runājām pēc otrās trešdaļas, bija vairāk jālien uz vārtiem. Vienubrīd gribējās iet aprunāties ar tiesnešiem, taču īsti kaut ko pārmest viņiem nebūtu pareizi. Jā, pretinieki vairākumā spēlēja krietni vairāk, taču tā tas šodien bija,” teica Dārziņš, piebilstot, ka pēc spēles noteikti tikšot izdarīti pareizie secinājumi, lai sniegums uzlabotos un nākamajā mačā komanda arī gūtu vārtus. „Nekādu kompleksu tur nav. Nav mums laika rādīt ar pirkstiem, vai meklēt vainīgos, secinājumus izdarīsim,” solīja komandas kapteinis.

Uzbrucējs uzteica arī Māri Jučeru, kurš Latvijas izlases vārtus sargāja pirmās divas spēles trešdaļas. „Māris spēles sākumu aizvadīja ļoti veiksmīgi. Tika galā ar nervozitāti, kas pavada komandas katra čempionāta pirmajā spēlēs. Domāju, ka treneri gribēja nolikt Edgaru grūtākā situācijā, lai čempionāta turpinājums viņam būtu vieglāks,” atzina Lauris.

Arī Ronalds Ķēniņš piekrita kapteinim. „Māris paveica labu darbu, kļūdas pieļāvām mēs visi, vainot tikai vārtsargu nebūtu pareizi,” īss bija hokejists.

„Labi sākām, taču iekritām lielajā mazākumā. Izturējām, taču ātri ielaidām mirkli vēlāk un nedaudz sabrukām. Nedaudz pazaudējām koncentrāciju, un spēle aizgāja pretējā virzienā. Man patikā sākums, pildījām trenera doto plānu, taču pretinieki izlasīja mūsu spēli un izmantoja mūsu vājās vietas,” spēli kopumā komentēja hokejists, savu lielo aktivitāti īpaši augstu nevērtējot. „Ko tas dod, ja zaudējām ar 0:6…”

Svarīgākais