Gudļevskis: "Strādāju, lai vajadzības gadījumā būtu gatavs"

© Romans Kokšarovs

Šosezon Rīgas „Dinamo” komandā debitējušais vārtsargs Kristers Gudļevskis ir izpelnījies arī izlases galvenā trenera Teda Nolana uzmanību, un kā pats atzīst, tad šogad izlases treniņnometnē jau juties kā pilnvērtīgs tās dalībnieks.

„Pagaidām nekādus mājienus neesmu saņēmis, taču strādāju, lai vajadzības gadījumā būtu gatavs,” īsā intervijā portālam Sportacentrs.com atzīst Gudļevskis.

Vārtsargu jautājums šajā hokeja pavasarī cilāts krietni biežāk un vairāk nekā citus gadus, un tam ir savs iemesls. Ierastais izlases pēdējo gadu pamatvārtsargs Edgars Masaļskis pēc sezonas bija spiests gulties zem skalpeļa asmens, un kopš operācijas nav aizvadījis nevienu spēli. Pats saka, ka esot gatavs, bet izlases treneri pagaidām nevēlas teikt „hop!” Ja Edgars tomēr nebūs gatavs, tad vārtsargu druvā mums ir divi sekotāji – Kristers Gudļevskis un Māris Jučers. Kā atzīst treneris Teds Nolans, tad gados jaunākais Gudļevskis šobrīd Jučeram esot pussolīti priekšā.

„Ir patīkamas emocijas, ka dodos uz pasaules čempionātu, patīkams satraukums. Pa laikam domāju, kā būs, kā nebūs. Saprotu, ka man jābūt gatavam. Ja man tiks dota iespēja, jābūt gatavam, šādas iespējas nedrīkst laist garām. Pagaidām nekādus mājienus neesmu saņēmis, taču strādāju, lai vajadzības gadījumā būtu gatavs,” dienu pirms izlidošanas uz Helsinkiem apņēmīgi, bet vārtsargiem raksturīgi mierīgi saka Gudļevskis, kurš šajā sezonā debitēja arī Rīgas „Dinamo” rindās.

„No debijas mača atceros to, ka zaudēju… Skaidrs, ka bija satraukums, bet galvenais sev pierādīju, ka spēlēšana KHL nav nekādi baigie augstumi, varu tur spēlēt. Esmu pielicis pārliecībā, taču jāturpina strādāt. Šosezon man bija laba spēļu prakse, līdz ar to arī pārliecība aug. Skaidrs, ka spēles KHL vai izlasē ir nedaudz citā līmenī, nekā MHL, bet galvenais, ka šogad tiku pie spēlēšanas. Ja iepriekš izlasē biju kā treniņu vārtsargs, tad tagad treniņprocesā iesaistījos krietni vairāk. Labi pastrādājām ar Artūru Irbi, bija interesanti,” atzīst 20 gadus jaunais vārtsargs, kurš jau ilgāku laiku spēlē „Dinamo” kluba sistēmas komandās, tādejādi arī var salīdzināt veselus trīs vārtsargu trenerus – Sergeju Naumovu, Miku Tarvainenu un Artūru Irbi. „Katram ir sava pieeja. Naumovs uzsvaru lika uz tehniku, Mika koncentrējās uz manām vājākajām vietām, cenšoties uzlabot manus mīnusus. Viņš ļoti palīdzēja psiholoģiskā ziņā. Arī Artūrs ir labs psihologs, pasaka, kas jādara, kurā brīdī, par ko jādomā un, kā jārīkojas, kad tiek dotas iespējas. No katra šīs speciālista esmu paņēmis kaut ko sev. Pārmaiņas šajā ziņā man personīgi nākušas tikai par labu,” atzīst vārtsargs.

Kas ir vārtsarga vājās vietas, par ko pats minēja iepriekš? „Sezonas sākumā daudz strādājām pie pārvietošanās. Pie tā sauktās stoikas, kā arī ķērājcimda. Mika saka, ka man vārtos jābūt kompaktākam, šķiet, ka sezonas laikā progress bija,” stāsta Gudļevskis. „Izlasē šogad ir daudz jaunas sejas, domāju, ka tas kopumā nāks tikai par labu. Katrs vēlēsies sevi pierādīt, taču mēs apzināmies, ka katrs par sevi neko neuzvarēsim, jābūt spēcīgai komandai. Galvenais, ka noskaņojums ir labs, esam nopietni pastrādājuši, rezultātam nevajadzētu izpalikt. Treniņnometnes sākums bija smagāks, taču tuvojoties sezonai slodzes tika samazinātas, un sākām domāt un strādāt pie taktikas,” atklāj Kristers, kurš būs viens no trim pasaules čempionātu debitantiem (vēl arī Vitālijs Pavlovs un Ralfs Freibergs).

Gudļevskis nav ārsts, taču sava kolēģa Edgara Masaļska stāvokli raksturo īsi, un, iespējams, šajā gadījumā pat ir nekļūdīgāks par mediķiem. „Par veselību nezinu, bet uz ledus viņš izskatās ļoti labi, no malas šķiet, ka ir atguvies,” īsu diagnozi dod Kristers.

Svarīgākais