Latvijas hokeja izlasei jāsaturas - pret mums spēlēs arī Kovaļčuks

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Iļja Kovaļčuks paziņojis, ka spēlēs drīzumā gaidāmajā pasaules čempionātā, vēsta Sport-Express. Krievijas izlase pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Latvijas valstsvienību.

"Zinetula Haidarovičs painteresējās par manu veselības stāvokli. Teicu, ka viss ir kārtībā, un vienojāmies visas detaļas apspriest svētdien," Iļja Kovaļčuks pastāstīja par telefonsarunu ar Krievijas izlases galveno treneri Zinetulu Biļaļetdinovu. "Vai ar pārliecību var teikt, ka Krievijas izlasē redzēsim vienu no tās galvenajām cerībām? Varat uzrakstīt, ka hokejists Kovaļčuks spēlēs pasaules čempionātā (smaida). Ja reiz sezona nogāja greizi, gribētos gūt baudu no hokeja dzimtās izlases sastāvā."

"Uzskatu, ka tas ir pareizs lēmums, jo tas ir cilvēks ar lielu hokeja un dzīves pieredzi. Nešaubos, ka viņš palīdzēs mūsu komandai gūt panākumus olimpiskajās spēlēs savās mājās," Kovaļčuks sacīja par savas paziņas Alekseja Kasatonova nolīgšanu Krievijas hokeja izlases ģenerālmenedžera amatā nākamgad paredzētajām Soču olimpiskajām spēlēm. "Vai sekoju līdzi Eirotūrei? Diemžēl neizdevās paskatīties ne spēli pret zviedriem, ne somiem. Zinu tikai rezultātus. Bet jau tas fakts, ka izdevās uzvarēt spēcīgos somus, liecina par to, ka komanda turnīra gaitā progresē."

30 gadus vecais Iļja Kovaļčuks šosezon Nacionālajā hokeja līgā 35 spēlēs guva 11 vārtus, atdeva 20 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -6. Kovaļčuks pēdējoreiz pasaules čempionātā spēlēja 2011.gadā Slovākijā, kad Krievija palika ceturtajā vietā. Kovaļčuks deviņos mačos sakrāja astoņus punktus (3+5). Kovaļčuka pārstāvētā Ņūdžersijas "Devils" regulārajā sezonā 48 spēlēs ieguva 48 punktus un Austrumu konferencē ieņēma 11.vietu 15 komandu konkurencē.

Krievijas hokeja izlases pasaules čempionātā spēlēs Helsinku grupā. Pirmo spēli Krievija aizvadīs ceturtajā maijā pret Latviju, bet vēl šajā grupā spēlēs Somija, Slovākija, ASV, Vācija, Francija un Austrija.

Svarīgākais